Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Нинова: Спираме всякакви преговори с ПП за правителство

Лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова.
Снимка: БГНЕС

Стопираме всякакви преговори с Продължаваме промяната за съставяне на правителство. Мотивът за това е решението да бъдат изгонени 70 дипломати от Русия, това е безпрецедентно, това е скъсване на дипломатическите отношения, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде БГНЕС.

Ние от БСП за България категорично заявяваме, че не е обсъждано и вземано такова решение в МС. БСП от много години се борим за правова държава, каза Нинова.

Искаме закрито заседание на НС и изслушване на шефа на ДАНС за доклада, който е изготвил и предоставил до този момент може би само на Кирил Петков, каза Нинова. Президентът Радев да свика КСНС спешно, призова Нинова президента. Изказването му от сутринта е тревожно, ако Радев не знае, че има доклад на ДАНС, то нещо не е наред в държавата. ДАНС трябва да изпрати такива доклади, ако има, на премиер, президент и председател на НС. Шефът на ДАНС се назначава от президента, не може той да не знае ако има такъв доклад на ДАНС, добави Нинова. В доклада става дума за шпионаж, който касае националната сигурност, каза още Нинова.

Петков взема лични решения по въпроси, засягащи националната сигурност. Досега проявявахме разбиране и толерантност, но тъй като това е поредното такова решение, ще се върнем на масата за разговори, ако Продължаваме промяната предложат друг кандидат за премиер и Петков поеме отговорността за това си поведение досега, каза още Нинова. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

24 партии и 7 коалиции влизат в предизборна надпревара

В 17.00 часа днес срокът, който партиите и коалициите имаха, за да подават необходимите подписи и документи за регистрация за участие в предстоящите на 2 октомври предсрочни парламентарни избори, изтече. Общо 24 партии и 7 коалиции са подали документи за участие в изборите. В четвъртък ЦИК ще приключи..

публикувано на 17.08.22 в 18:52
ЦИК

Изтече срокът за регистрация на партиите в ЦИК

Срокът, който партиите и коалициите имаха, за да подават необходимите подписи и документи за регистрация за участие в предстоящите на 2 октомври предсрочни парламентарни избори, изтече, предаде  БГНЕС. Следващият важен срок е 27 август. До тази дата само регистрираните от Централната избирателна комисия коалиции от партии могат да подават заявления..

публикувано на 17.08.22 в 17:03

Премахват опасни дървета около сградата на общината във Варна

 Премахват на три опасни дървета, намиращи се в зелената площ до платения паркинг на общината и на границата между двата паркинга. Дърветата са напълно сухи, поради което се налага аварийното им отсичане, съобщават от район "Одесос". 

публикувано на 17.08.22 в 15:45

Пожар навлезе в двора на болницата в Каварна

Пожар, обхващащ голяма територия, горя в Каварна, като пламъците са достигнали и до двора на общинската болница. Три екипа на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са участвали в гасенето. Пожарът вече е овладян, тепърва ще се изясняват причините за възникването му. Запалени са били сухи треви в района на Каварна и..

публикувано на 17.08.22 в 15:27
Снимката е илюстративна.

Започват ремонт на моста в провадийското село Храброво

 Авариен ремонт на моста, който минава през село Храброво, община Провадия, Варненска област, ще започнат от Агенция "Пътна инфраструктура". Tова съобщи кметът на Провадия Георги Илчев след сигнали от жители на селото. Мостът свързва селото с останалите населени места в района и затова е важна комуникация, той обаче е обезопасен, обясни Илчев...

публикувано на 17.08.22 в 15:23

Площадка за разделно събиране на отпадъци функционира вече в Добрич

Площадка за разделно събиране на отпадъци от домакинствата функционира вече в Добрич. В нея могат да се оставят строителни отпадъци, мебели, техника, лекарства и други напълно безплатно. Целта на общината е да се преустанови практиката за използване на контейнерите за битови отпадъци и да се замърсява града. Площадката се намира на улица „Христо..

публикувано на 17.08.22 в 14:09

Мярката "60 на 40" запазила над 340 000 работни места

Над 340 хиляди работни места са били запазени по мярката, станала известна като "60 на 40". Тя беше предназначена да ограничи на влиянието на Covid ограниченията върху пазара на труда и действието ѝ приключи на 30 юни. Данните на НОИ сочат, че поне за един месец подкрепа по мярката 60/40 са получили 13 677 работодатели. Близо 68 процента от средствата..

публикувано на 17.08.22 в 13:50