Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Селекционерът Мичели обяви групата за световното първенство

Автор:

Лоренцо Мичели, треньорът на женския национален отбор, определи окончателната група за световното първенство в Нидерландия и Полша. Заради контузия от нея отпадна Жана Тодорова, титулярно либеро.

Нашите са в група със САЩ, Сърбия, Германия, Канада и Казахстан.

Ето избраниците на Мичели:

Гергана Димитрова

Нася Димитрова

Елена Бечева

Мария Йорданова

Мирослава Паскова

Лора Китипова

Петя Баракова

Борислава Съйкова

Мира Тодорова

Мила Пашкулева

Елица Атанасийевич

Силвана Чаушева

Радостина Маринова

Мария Кривошийска

Отборът заминава за Световното първенство на 20 септември.  В първия си мач нашите стартират срещу Германия. Двубоят е на 25 септември от 20:00 часа в Арнем (Нидерландия).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Олимпийска рубрика: Христо Христов: Ще ме гледате на Игрите в Лос Анджелис (ВИДЕО)

Варненският състезател по вдигане на тежести Христо Христов си е поставил голяма цел- участие на Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028 г. Той вече мисли и тренира с тази цел. На Олимпиадата в Париж не успя да отиде, защото неговата категория не е олимпийска, а и още не му е минал гневът срещу съдиите, които го ощетиха в Токио, като не му..

публикувано на 13.08.24 в 11:50

Грандиозно посрещане на националния отбор по художествена гимнастика на родна земя

Грандиозно посрещане на националния отбор по художествена гимнастика на родна земя! Олимпийската вицешампионка в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика на Олимпийските игри в Париж Боряна Калейн се завърна в София. Заедно с нея бяха и останалите от тима - Стилияна Николова, грациите от ансамбъла Магдалина Миневска, София Иванова,..

публикувано на 13.08.24 в 10:57

Уилямс отива в Барселона

Звездата на Атлетик Билбао Нико Уилямс ще премине в тима на Барселона. Това ще стане факт до няколко дни.Барса ще плати 60 млн. евро за европейския шампион с Испания. Предвидени са и бонуси. Договорът на крилото с ще е за 6 години.

публикувано на 13.08.24 в 10:55

Лудогорец примеа Карабах

Шампионът Лудогорец е домакин на Карабах в мач реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. В първия двубой в Азербайджан българите спечелиха с 2:1 след голове на Диниш Алмейда и Кайо Видал. Срещата на “Хювефарма Арена” започва в 21:00 и ще бъде ръководен от Симоне Содза.

публикувано на 13.08.24 в 10:49

Илиан Илиев: Трябваше да бием на всяка цена (ВИДЕО)

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев каза, че победата днес срещу Ботев /Вр/ е била повече от задължителна. Той е на мнение, че отборът му е изиграл добър мач. Вижте още от интервюто във видеото.

публикувано на 12.08.24 в 23:57

Мартин Дичев: Надявам се да съм титуляр при врачани (ВИДЕО)

Мартин Дичев е бивш футболист на Черно море, но от този сезон играе в отбора на Ботев /Враца/. Днес Мартин беше титуляр за врачани срещу бившия си тим. Вижте какво сподели той след загубата във Варна.

публикувано на 12.08.24 в 23:54

Тодор Янчев, треньор на "Ботев"-Враца: Знаем, че на "Тича" се играе много трудно" (ВИДЕО)

Наставникът на "Ботев"-Враца Тодор Янчев не остана доволен от резултата, но каза, че отборът му е играл добър футбол. Вижте какво сподели той.

публикувано на 12.08.24 в 23:52