Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Храни и консумативи за пострадалите в Карловско събира Ротаракт клуб Варна

4
Лиа-Филипа Кирова и Виктория Харизанова
Снимка: С. Спиридонова

И младежите от Ротаракт клуб Варна се включват с благотворителна инициатива в помощ на пострадалите от природното бедствие села в Карловско.

Човешките несгоди, предизвикали лавина от доброволци, подтикват и варненските младежи да се включват в каузата „Заедно за село Каравелово и село Богдан“.

Вдъхновени от силата от човешкия дух Ротаракт клуб Варна решава да помогне от далеч като организира набиране на дълготрайни хранителни продукти, консумативи и малки ел. уреди, за нуждаещите се пострадали домакинства.

Повече за инициативата, която ще се проведе на 1 и 2 октомври, чуйте от Лиа-Филипа Кирова – президент на Ротаракт клуб Варна и Виктория Харизанова – PR и ковчежник на клуба:Вярваме, че всяка беда е преодолима, щом обединим енергия и сила, призовават от Ратаракт.

Благотворителната им кампания ще се състои на 1 и 2 октомври (събота и неделя) в офиса на организацията на ул. Презвитер Козма 11, от 11:00 до 18:00 ч.

Примерни артикули, които ще се събират са: консерви, варива, брашно, олио, чаршафи, одеала, завивки, тостери, ютии и ел. кани. Организаторите призовават: "Молим да не носите дрехи, краткотрайни хранителни продукти, неработеща електроника, както и вещи в състояние и вид, в които вие самите не бихте желали да ви бъдат дарени, ако сте в същата житейска ситуация."


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Варнеският мото клуб "Вокил" организира кръводарителска акция

И тази година мото клуб "Вокил" организира кръводарителска акция. Тя е под надслов "Вокил дарява кръв, дарете и Вие, спасете ЖИВОТ!" Даряването на кръв ще се проведе от на 17 декември, от 10 до 13 часа. Мястото - Районния център по трансфузионна хематология във Варна (в двора на Окръжна болница). От MC "Вокил" приканват всички желаещи да се включат в..

публикувано на 04.12.22 в 14:21

Засадиха 1200 дървета край Каменар

Десетки доброволци се включиха в засаждането на 1200 дръвчета от вида "акация" в района на Центъра за обучение на кучета край Каменар. Инициативата е съвместна между центъра и организацията "Гората.бг", които са осигурили всички необходими средства и инструменти за залесяването. То е изцяло на доброволни начала, каза за Радио Варна Боян Пашов от..

публикувано на 03.12.22 в 14:48

Кой е виновен ако онлайн покупките се бавят - куриерът или търговеца?

Черният петък вече мина, но сигурно още има хора, които чакат своите онлайн покупки да пристигнат. Не са редки случаите, когато се налага да чакаме по-дълго време поръчаната стока да стигне до нас. Кой обаче е виновен в случая? Куриерът или търговеца? В подобна ситуация могат да изпаднат много потребители заради увеличения брой продажби по време..

публикувано на 03.12.22 в 10:58

Изкуственият интелект навлиза и във филтрите за вода

Американски учени са решили да използват изкуствен интелект за да предотвратят пропускането на замърсители дори и от най-добрите филтри за вода.  Разработването на подобрени материали и последващото им тестване обаче е сложно и отнема много време. Изследователите са установили, че с помощта на изкуствения интелект наистина могат да ускорят..

публикувано на 03.12.22 в 10:44

Изградиха дървена беседка по повод Международния ден на хората с увреждания

Дневният център за пълнолетни лица с увреждания „Слънчевата къща“ във Варна вече разполага с нова дървена беседка. Тя е изградена по повод Международния ден на хората с увреждания с помощта на множество дарители и благотворителни базари за да могат слънчевите младежи имат своето място за отдих на открито. Благотворителен базар с участието на..

публикувано на 03.12.22 в 10:26

Радио Варна представя: В очакване на празниците...

Притихнали в очакване на празниците, в които отново ще се съберем със семействата си, си припомняме за интересните срещи и събеседници от ефира на Радио Варна.  Започваме от датата 4 декември – св. Варвара , която е покровителка на починалите от внезапна смърт – тези, които са нямали време да се покаят и причестят. В някои райони на..

публикувано на 03.12.22 в 09:50

Коледният базар в градинката с фонтаните до Община Варна се завръща

Коледният базар в градинката с фонтаните до Община Варна се завръща за втора поредна година, за да ни донесе много греяно вино, ароматни сладкиши и разнообразие от сгряващи душата кулинарни изкушения. "Българска стрийт фууд асоциация" - организатор на "Улицата на готвачите", заедно с "Фермерски пазар" канят варненци и гостите на града да..

публикувано на 03.12.22 в 15:30