Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Живко Петров: Почивам си с музика – заставам пред пианото, пускам пръстите и релаксирам

| обновено на 22.11.22 в 10:54
2
Снимка: apollonia.bg

Книга-албум "20 прелюдии за пиано" представя маестро Живко Петров тази вечер. Изданието събира в себе си размисли, фотографии и нотите на композициите в двата албума - After4 и Ten . Мястото е Концертното студио на Радио Варна. 22 ноември, 19 часа. Вход – свободен.

„Нещо наистина много специално и лично споделям за първи път в живота си. Ще изсвиря по няколко пиеси от двата албума... В изданието има и една флаш памет под формата на ключ, където можете да чуете и соловите албуми. Това е ключът към моята душа”, коментира в предаването „Джем Сешън” Живко Петров. С него разговаря Христо Николов.


Освен музиката, в книгата има прекрасни фотографии на Стефан Щерев и Тина Халкова. В изданието има и няколко текста, написани от музикалния директор на „Аполония” Таня Иванова от „Джаз ФМ” и от моя приятел Димитър Стоянович. Двамата написаха прекрасни думи за моята музика. За първи път се разкривам по този начин, защото имам желание да дам тази музика на много хора, които искат да се докоснат до моето изкуство! Преди всяка пиеса съм написал няколко встъпителни думи, които да покажат как трябва да се изсвири пиесата. Съвсем спонтанно, с едно-две изречения, пианистът как да подходи към пиесата, а слушателят – когато си пусне ключа, да си представи тези неща, които в случая аз, автор