Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избиратели: На Битака лъжат по-малко, отколкото в парламента

На битака лъжат по-малко, отколкото в парламента. Това е мнението, което преобладава на битпазара в Максуда, който се намира след Зеленчуковата борса във Варна.

 Пространството тъне в боклук, а купувачите подритват отпадъците измежду стоките, подредени на импровизираните сергии.

Там може да намерите всякакви предмети за бита, както и облекло, и обувки на цена от три лева за чифт.

Освен спортни обувки има голямо разнообразие и от велосипеди. 

Според един от анкетираните на пазара могат да се открият повече оригинални неща, отколкото в политиката, където всичко е "менте". 

В търговията също е така - "лъжем се едни друг - продавачи и купувачи", каза още той. Не вярва, че ще има някаква промяна, защото изборите предварително са решени.

 Друг посочи, че децата му отдавна живеят в чужбина и ги насърчава да се развиват там, вместо да се връщат в България. 

Като огромна хавра, която има нужда от облагородяване, определи ситуацията в България, посетител на битака. По думите му умишлено е бил спрян опитът да разцъфне градината и да даде плод.

Чуйте повече в анкетата на Ваня Славова:



По публикацията работи: Елисавета Илиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Православната църква отбелязва Симеоновден

На 1 септември православната църква отбелязва Симеоновден. Християнският празник в чест на Св. Симеон Стълпник и неговата майка Св. Марта. С него се полага началото на църковната Нова година. Симеоновден се счита за земеделската нова година, когато започват есенната оран и сеитба и събирането на орехи. Преподобният Симеон е роден през..

обновено на 01.09.24 в 15:37

Кралица на киселото мляко в Момчиловци стана варненката Мария Тодорова

Единствената родопчанка Виктория Керменова от Мадан получи снощи наградата на публиката в националния конкурс “Мис Родопи” - кралица на киселото мляко.  Победителка в конкурса и носителка на титлата стана Мария Тодорова от Варна. Тя бе избрана сред 13 красавици от цяла България, които дефилираха снощи на сцената в Момчиловци по време на Фестивала на..

публикувано на 01.09.24 в 10:56

София в готовност за Ед Шийрън

София се подготвя за грандиозния концерт на британската мегазвезда Ед Шийрън, предаде репортер на БГНЕС. Концертът ще се състои на Националния стадион „Васил Левски“ и на него се очаква да присъстват 66 хиляди почитатели на звездата. Ед Шийрън ще изпълни най-големите си хитове на 360-градусова сцена...

публикувано на 31.08.24 в 16:02

Стъпка по стъпка обратно към нормалността, или "животът продължава" по украински

Когато бях по-млад, на всяко семейно събиране баба ми – преживяла Гладомора и Втората световна война - вдигаше наздравица с чашка водка с думите „Да пием за това да не познаете какво е глад и война !“. Докато разказва това, Сергий Гуцалюк – пенсиониран военен ветеран от Одеса - носталгично се усмихва. В рамките на няколко години той..

обновено на 31.08.24 в 16:02

Вълчи дол празнува с фолклорен фестивал и богата програма

През септември се навършват 50 години от обявяването на Вълчи дол за град Във Вълчи дол днес започват тържествата, с които ще бъдат отбелязани няколко важни за общината годишнини. Преди 150 години е заселено село Курт дере (старото име на Вълчи дол). Вече 110 години то е самостоятелна община. Преди 115 години на новопостроената гара в..

публикувано на 31.08.24 в 14:49

"Море от ритми" в Балчик от 20 до 23 септември

14-тият Международен фолклорен фестивал "Море от ритми" - Балчик 2024 ще се проведе от 20 до 23 септември в Балчик и с него приключва фестивалният сезон в Белия град. Организаторите от Сдружение с нестопанска цел "За Балчик" и директорът Галина Гавраилова обобщават, че след крайния срок за записване през август в серията празнични септемврийски..

публикувано на 30.08.24 в 15:38

Варна се включва в „Акция Книгодарител“, събират книги за читалища и училища у нас

Варна е един от градовете у нас, в който ще се проведе акцията "Книгодарител". Третото издание на традиционната инициатива започва днес и ще продължи до 22 септември в 11 градове в страната. 20 пункта са поставени в градски обекти от верига бензиностанции, където се приемат книжни дарения.  Пунктовете за събиране на книги във Варна са на..

публикувано на 30.08.24 в 13:54