Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аюрведична лекция с д-р Нисар Шейх във Варна

| обновено на 09.06.23 в 16:34

9 юни, петък, Арт салон на Радио Варна, 19.00 часа

По покана на БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ЙОГА в България гостува забележителния със своята практика и кариера доктор по аюрведа НИСАР ШЕЙХ.
Седмица преди Международния Ден на Йога д-р Шейх ще започне кратката си визита в България, с нашия прекрасен град-ВАРНА. Като изнесе лекция на актуална и вълнуваща тема:
„͟ А͟в͟т͟о͟и͟м͟у͟н͟н͟и͟ з͟а͟б͟о͟л͟я͟в͟а͟н͟и͟я͟ и͟ р͟о͟л͟я͟т͟а͟ н͟а͟ а͟л͟т͟е͟р͟н͟а͟т͟и͟в͟н͟и͟т͟е͟ т͟е͟р͟а͟п͟и͟и͟ з͟а͟ р͟а͟з͟б͟и͟р͟а͟н͟е͟ н͟а͟ к͟о͟р͟е͟н͟а͟ н͟а͟ т͟е͟з͟и͟ з͟а͟б͟о͟л͟я͟в͟а͟н͟и͟я͟.͟“͟

Всички гости на Варна могат да заповядат в Арт-Салона на Радио Варна за да се докоснат до ценните знания на д-р Шейх!
В днешно време непоставяме под съмнение факта, че зад всяко заболяване има множество допринасящи фактори. В индийската цивилизация, една от най-старите в света са познавали много подобни болести от древни времена.
Йога терапия е древна индийска мъдрост, оцеляла над 5000 години и помогнала на милиони хора да преодолеят физически, психологически и духовни заболявания.
В лекцията на д-р Нисар Шейх ще се засегнат общи разбирания за автоимунните състояние и терапевтирането им от гледна точка на аюрведа. Ето какво споделя той:
„В тези предизвикателни времена, в които сме заобиколени от случаи на автоимунни заболявания, рак, деменция, депресия, метаболитни заболявания, подобни на COVID пандемии, за които няма лечение, справянето с тези състояния е трудно. Йога терапията може да предложи древно знание и да предостави решения за лечение и превенция.“
– Д-р Нисар Шейх

Лекцията ще бъде с превод на български!
За запазване на място и записване към фейсбук на организатора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!