Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по туризъм прие промени в националната туристическа реклама

Снимка: архив

С 15 гласа “за” комисията по туризъм прие на второ четене Законопроекта за допълнение на Закона за туризма, внесен от Димитър Найденов и група народни представители от Възраждане, предаде БГНЕС.

Мая Наковска, директор дирекция „Туристическа политика” в Министерството на туризма изрази подкрепа.

С промените в Закона за туризма се създава член 6 а, според който: За изпълнението на националната туристическа реклама министърът на туризма не прилага разпоредбите на Закона за обществените поръчки в случаите, в които рекламата се изпълнява чрез много големи онлайн платформи или много големи онлайн търсачки относно единния пазар на цифрови услуги, като тези промени не се прилагат за дейности по подготовка, управление и отчитане на националната туристическа реклама.

С промените министърът на туризма трябва да публикува и ежемесечно разширена справка за изразходваните средства по вече гореспоменатите промени, както и за тяхната ефективност на база на данните за ефективност, предоставени от много големите онлайн платформи, съответно много големите онлайн търсачки. Справката се публикува и в отворен, машинночетим формат на портала за отворени данни по смисъла на Закона за достъп до обществена информация. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Днес стават ясни имената на новите служебни министри

Имената на новите служебни министри ще бъдат обявени до броени часове, съобщава БНР.  Горица Грънчарова-Кожарева ще върне днес на президента Румен Радев папката с предложените от нея 19 кандидати за постовете в изпълнителната власт. Срещата на определената за служебен премиер ще бъде днес от 11 часа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава...

публикувано на 19.08.24 в 09:14

Тръгват германските климатизирани вагони по линиите София – Варна и Варна – София

От днес четири от новодоставените германски вагони ще бъдат композирани в бързия влак от София за Варна, заминаващ от Централна гара в 10:00 часа.  Други четири ще бъдат включени към бързия влак, потеглящ от Варна за София в 09:25 часа, съобщи пресцентърът на „Български държавни железници“ (БДЖ).  Двете композиции с климатизирани вагони ще..

публикувано на 19.08.24 в 08:22

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна : ·   На  19.08.2024  г. В периода  09:00  ч. до  16:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , са възможни смущения на електрозахранването в..

публикувано на 19.08.24 в 06:12

Слънчев и горещ понеделник

Днес отново ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб, следобед умерен вятър от източна четвърт. Максимални температури между 32° и 37°, по Черноморието от 28° до 31°, за Варна около 30°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода от 26° до 29°. Температурите, измерени в 6 часа: във Варна и Русе 21 градуса; Нос..

публикувано на 19.08.24 в 05:57

Жена се е удавила край Бяла

Жена се е удавила в морето край Бяла, Варненска област. Тя е украинска гражданка, дошла с цел туризъм, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна. Най-вероятната причина за инцидента е силното водно течение, допълват от полицията. Тялото ѝ е било извадено с катер.

публикувано на 18.08.24 в 13:42

Обмислят увеличаване на платната на ГКПП "Дуранкулак"

Има възможности за увеличаване на платната на Граничния контролно-пропускателен пункт „Дуранкулак“. Това каза служебният министър на туризма Евтим Милошев в ефира на Нова телевизия. Той заяви, че това е само идеен план, но са водени разговори с компетентните институции. Милошев подчерта, че Дуранкулак тази година е станало много актуално..

публикувано на 18.08.24 в 10:28

Ден на отворените врати на Фара край Шабла

От 9:30 до 16 часа всеки може да посети най-старият и най-висок фар у нас - този в Шабла. Инициативата се организира от командването на Военноморските сили и общинската администрация в Шабла и е по повод Международния ден на морските фарове - 18 август. Посетителите трябва да носят лични документи за самоличност. Деца под 14..

публикувано на 18.08.24 в 09:34