Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вальо Илиев: Искам да играем красив футбол и да побеждаваме

| обновено на 14.07.23 в 15:49
Автор:

Старши-треньорът на Спартак Варна Валентин Илиев застана пред медиите преди първия двубой на тима за сезона в неделя срещу ЦСКА 1948 II и вдъхна висока доза оптимизъм. „Отборът се развива една идея по-бързо от очакваното за нов тим . Момчетата се стараят страшно много и всеки изминал ден се сработват – категоричен е Илиев. – Нямам съмнения в тях, начинът по който работят ме радва. Вярвам, че ще изпълним задачите. Сигурен съм, че във времето нещата ще стават все по-добре, но съм далеч от мисълта, че няма нужда от корекции. Отборът ми дава оптимизъм. Заставаме зад контузения Христофор Хубчев, подкрепяме го, той няма да бъде изоставен, ще бъде свършено всичко необходимо. В чисто футболно отношение харесвам играта му.“

Илиев отговори, че селекцията все още не е приключила. „Очакваме още едно попълнение-офанзивен полузащитник и силно се надявам да създадем по-голяма конкуренция и класа в тройката нападатели“, добави той.
Илиев счита, че съперникът в неделя е добър отбор и клуб в който се работи правилно. „За мен няма значение в кой кръг ги срещаме, не разделям съперниците на силни и слаби – уточни треньорът. – С момчетата говорим, че сме длъжни всеки мач да излизаме не само с нагласата за победа, а да го показваме с действия – за себе си, за клуба, за феновете. Но сме убедени, че във всеки мач ще търсим победата, независимо кой е съперникът. За първия мач не мога да разчитам на Ивей Ромееш и Божидар Васев. Принципно във Втора лига се играе много по-трудно от Първа лига. Никой няма да те пусне ей така. Трябва много битка освен футболните качества. Искам футболистите да излизат и да си оставят сърчицата за Спартак Варна. Не съм притеснен, защото виждам как работи отборът. Искам те да вярват в постигането на резултатите, така както аз вярвам. Трябва време да се сработят. Имаме страхотен колектив, страхотен щаб, подкрепа от ръководство и публика, няма нищо по-добро от това. Важното е как работиш да се справяш с отговорността и напрежението, защото трудности ще има.“

Илиев обясни, че в тима има варианти за младите играчи, за да се спази изискването за двама титуляри до 21 г. „Има количество и качество, всеки трябва да си извърви професионалния път, но не съм зачеркнал никого – каза той. – Наблюдаваме с помощниците и втория отбор. Във всеки един момент може да се окаже, че някой от младите може да свърши работа в първия отбор. Имаме наблюдение и комуникация. Искам да достигнем етап в сезона, в който да играем и красиво, и да печелим. Да направим така, че ние да диктуваме нещата във Втора лига.“



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националките ни стартираха с победа

Българските националки по плажен хандбал победиха отбора на Хърватия в тежък мач на евроквалификациите във Варна. Можехме да спечелим срещата с 2: 0, но се стигна до изпълнение на дузпи. Там нашите момичета бяха по-точни и се поздравиха с успех на старта на шампионата. Националните ни играят втория си мач днес от 15.00 ч срещу Полша.

публикувано на 11.07.24 в 12:12

Илиан Илиев: Търсим още двама футболисти ( ВИДЕО)

Две контроли в рамките на вчерашния ден имаха футболистите на Черно море. В първата загубиха от Фратрия/Варна/ с 0-1, а във втората победиха Дунав/Русе/ с 4-0. Два различни състава използва наставникът на варненци Илиан Илиев, като в крайна сметка остана доволен. За двата мача, за лагера в Тетевен и за големите жеги, които пречат на футбола..

публикувано на 11.07.24 в 11:50

30 години клуб "Комодор" - Варна

Три десетилетия успехи в българската водна топка отбелязва през 2024 г. варненският клуб „Комодор”. Ражда се през 1994 г. Живот му вдъхват три емблематични за ватерпола личности, оставили ярка следа в историята на водната топка във Варна – Явор Несторов, Константин Дараданов и Деян Радев. И тримата – участници в клубните и националните отбори на..

публикувано на 11.07.24 в 08:33

Мъжете се целят в топ 6 на квалификациите във Варна

Място в топ 6 е целта на мъжкия ни национален отбор по плажен хандбал на започващите утре във Варна Европейски квалификации за мъже и жени. „Фаворит в нашата група е Франция, но като гледам Норвегия с какъв отбор са дошли, предполагам, че ще направят много здрав мач помежду си, като може да се стигне и до дузпи. Но ние имаме своите шансове. Няма да се..

публикувано на 11.07.24 в 08:31

Лудогорец с добър старт в Европа

Лудогорец победи с 3:1 грузинския първенец Динамо (Батуми) в първа среща от първия квалификационен кръг на Шампионската лига ЛУДОГОРЕЦ 3:1 ДИНАМО (БАТУМИ) 1:0 Текпетей (13) 2:0 Рик (24) 2:1 Мамукашвили (63) 3:1 Фон Витри (72)

публикувано на 11.07.24 в 08:29

Росен Добрев: Дом на плажните спортове във Варна - това е идея, която трябва да бъде осъществена

Квалификациите за Европейско първенство по плажен хандбал за мъже и жени започват от днес във Варна. Мачовете са на Южния плаж, където има изграден стадиона с 4 игрища за проявата. Входът е свободен, а организаторите канят всички, които обичат хандбала и спорта да подкрепят нашите отбори, които имат важна мисия на тези квалификации...

публикувано на 11.07.24 в 07:04

Англия се промъкна до финалите на Европейското първенство

Англия отива на финал на Европейското първенство по футбол. Те спечелиха с 2-1 срещу Нидерландия. Чави Симонс откри резултата в седмата минута, а Хари Кейн изравни от дузпа в 18-ата минута. В 91-та минута на мача резервата Уоткинс вкара гола на живота си и класира британците за финала, където срещат Испания за титлата.

публикувано на 10.07.24 в 23:55