Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха победителите от Националните състезания по професии за млади таланти

4
Снимка: Емилиян Ялъмов

Приключиха Националните състезания по професии за млади таланти. До 17 април Професионална гимназия по текстил и моден дизайн във Варна беше център на младежката мода и красота.

21 професионални гимназии в страната се срещнаха във Варна, за да участват в националните състезания по професии „ Млади таланти в модата“ и „Най-добър млад фризьор и гримьор“. 

Голямата награда в категорията "Млади таланти в модата" за цялостно представяне спечели ПГО „Княгиня Мария Луиза“, гр. София. В категория "Модно ревю" първото място завоюваха възпитаниците от ПГО "Ана Май", гр. Пловдив. 

 Есра Рамис Сали от ПГТОЛП, гр. Добрич, спечели първото място в категорията "Сръчни ръце", а в "Художествена скица" отличието отиде при Емма Георгиева Накова от ПГД "Елисавета Вазова", гр. София. 

Отборният победител в "Най-добър млад фризьор и гримьор" е Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн във Варна. 



В категория "Официална дамска прическа за червения килим – тема “Холувуд“, първенец е Антония Радославова Николова от ПГО "Недка Иван Лазарова", гр. Русе. За официален вечерен грим на тема "Холивуд" първото място отиде при Габи Димитрова Вълчева от ПГО "Недка Иван Лазарова", гр. Русе

В категория: Мъжко подстригване - тема „FADE“, първото място заслужи Златослав Пасков Димитров от ПГЛПЕХТ, гр. Ямбол.

Състезанията бяха организирани от дирекция „Професионално образование и обучение“ на Министерството на образованието и науката, РУО - Варна и ПГ по текстил и моден дизайн - Варна в партньорство с Национална асоциация на училищата по мода „Росица Иванова“.
Всички отличени може да видите тук. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Двама актьори от варненския театър с номинация "Аскеер"

Две номинации за наградата "Аскеер" за Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ във Варна. За главна мъжка роля е номиниран Константин Соколов за ролята му на Петър в "Ботушът" от Лило Петров, с режисьор Стоян Радев Ге. К. Недялко Стефанов за ролята на Симеон в същата постановка. Пред Радио Варна Стефанов, за когото това е първа номинация заяви, че..

публикувано на 30.04.24 в 18:14

Международният фестивал "Варненско лято" се открива с концерт на 22 юни

Откриването на фестивала е подчинено на идеята за обединена Европа, каза на пресконференция в община Варна артистичният директор Марио Хосен.  Ще има световна премиера на произведение на белгийския композитор Патрик Дюър, написано специално за фестивала, което е реверанс към председателството на Белгия на Съвета на Европейския съюз. Пианистът..

публикувано на 30.04.24 в 15:44

Военноморският музей откри изложба „Светци – воини и покровители на бойното поле“

Изложбата „Светци – воини и покровители на бойното поле“ бе открита в навечерието на 6 май – Ден на храбростта и Празника на Българската армия във Военноморски музей Варна. Иконите представят култа към светците воини, почитани по българските земи – св. Георги, св. Димитър, св. Теодор Тирон, св. Мина, както и архангел Михаил, водач на ангелите и..

публикувано на 30.04.24 в 12:57

30 април - Международен ден на джаза

Международния ден на джаза отбелязваме на 30 април за 14 –та поредна година. Датата е определена през 2011 г. по идея на посланика на добра воля на ЮНЕСКО Хърби Хенкок и ръководството на организацията. Тази година музикалният празник ще акцентира върху културните и артистични връзки между Мароко, Европа и Африка, тъй като за домакин на..

публикувано на 30.04.24 в 07:39

Фотографи от Плевен представят най-добрите си "Светлописи" във Варна

10 плевенски фотографи ще открият обща изложба "Светлописи" в Арт салона на Радио Варна. Идеята им се заражда от среща на фотографи от по-старо поколение, които се занимават с това изкуство от 70-те години на 20 век. Темата на изложбата е свободна. Идеята е всеки да извади от собственото си портфолио работи, които го представят най-добре с акцент върху..

публикувано на 29.04.24 в 15:07

Радио Варна ще излъчи Юбилейния концерт на Мария Мутафчиева от зала „България“

Радио Варна ще излъчи на 6 май от 12,30 часа Юбилейния концерт на Мария Мутафчиева от зала „България“. Мери, заедно със специални гости - любими изпълнители, с които тя записва дуети и работи през годините, като Маргарита Хранова, Марио Николов, Мери Бойс Бенд и Тони Димитрова пяха пред препълнената зала на 10 февруари т.г. Важна роля в спектакъла..

публикувано на 26.04.24 в 16:23

Изложба живопис на Ренета Павлова - "Няма синьо без жълто и без оранжево"

Откриването на изложбата е от 18.30 часа 25.04./четвъртък/ 2024 г., Варна, ул. „Охрид” 22, галерия „Арт Маркони”. Чуйте още от разговора на репортера ни Ваня Славова с художничката Ренета Павлова и с галериста Ваня Маркова: Преди две години Ренета Павлова отвори вратата на провокациите с идеята, че творецът винаги може да черпи..

публикувано на 25.04.24 в 16:58