Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Гуцанов е новият преседател на ПГ на БСП

Борислав Гуцанов
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП избра Борислав Гуцанов за председател на ПГ на БСП, съобщи БНТ. Временно изпълняващ длъжността ще бъде Атанас Зафиров. 

За зам.-председател на НС предложиха Драгомир Стойнев.

Друго решение, което взеха от партията е Калоян Методиев да напусне НС, реши единодушно Националният съвет на БСП. Ако откаже, няма да бъде част от ПГ.


По публикацията работи: Нина Милошевич


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Слави Трифонов: ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат

"ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат".  Това написа във фейсбук профила си лидерът на ИТН Слави Трифонов, предаде БНР. "На изборите на 9-и юни суверенът се изказа много ясно. Партиите бяха подредени, а огромната част от хората не излязоха да гласуват. ИТН е шеста партия в 50-ия парламент и за това, съвсем логично, аз..

публикувано на 19.06.24 в 18:23

Предлагат работници от озеленяването да извършват и леки ремонти из града

Предлагат работници от озеленяването да извършват и леки ремонти из града. Да бъде преструктурирано общинското предприятие, занимаващо се с озеленяването, за да може да поеме и изпълнението на малки козметични ремонти в градската среда във Варна. Това предложение на кмета на Варна бе разгледано по време на заседание на Временната комисия "Структури и..

публикувано на 19.06.24 в 17:03

307 лева става социалната пенсия за старост от 1 юли

Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 276,64 лв. на 307,07 лв. от 1 юли, реши правителството. Повишаването на социалната пенсия за доведе до ръст на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност, тъй като по закон техният размер се определя в зависимост от социалната пенсия за старост. Това са пенсиите за военна и гражданска инвалидност,..

публикувано на 19.06.24 в 16:01

Разкриват втора яслена група в ДГ "Палечко" във Варна

Втора яслена група предстои да бъде разкрита в ДГ „Палечко“ във Варна. Това стана ясно на днешното заседание на ВрК „Структури и общинска администрация“, на което съветниците дадоха съгласието си да бъдат разкрити две щатни бройки яслени медицински сестри за детското заведение, които ще обслужват новата група от 1..

публикувано на 19.06.24 в 15:50

България на последните места в ЕС по потребление и БВП на глава от населението

Българските домакинства са били с една от най-ниските възможности за потребление на стоки и услуги в рамките на Европейския съюз /ЕС/ през 2023 г. , показват данните на Евростат. "Фактическото индивидуално потребление" (AIC) у нас е било с 27% под средното за ЕС (73% от средноевропейското ниво). AIC на глава от населението, изразено в стандарти за..

публикувано на 19.06.24 в 15:37

Български медии се срещат в Украйна

Важно е българската общественост да се запознае как живеят етническите българи в Украйна, които не губят връзката си с корените. Знаково е, че българските медии обръщат внимание на района, който е разкъсан от войната, въпреки войната. Радвам се, че и ние достойно отразяваме това, което се случва. Екипи - както на национални, така и на регионални програми..

публикувано на 19.06.24 в 15:15

Излязоха верните отговори на НВО по БЕЛ, затрудни ли изпитът седмокласниците от Варна?

Министерството на образованието и науката публикува верните отговори от Националното външно оценяване по български език и литература след седми клас (вижте ги тук). Вариант 1 днес беше изтеглен от журналиста Анна Ангелова.  Близо 60 хиляди седмокласници се явиха днес на изпита, започнал в 9 часа.  4 171 седмокласници от 89 училища във Варна и..

публикувано на 19.06.24 в 14:39