Златното сечение

„Златното сечение” е най-новото предаване в ефира на Радио Варна. Негов автор и водещ е Валерия Василева, която 10 години води предаването за образование „Отличен 6”.

„Златното сечение” ще се излъчва всеки четвъртък във времето от 11.10 часа до 12.00 часа, като днес е първото му издание.

Квартет

"Златното сечение" на 22 декември: Пътешествие в Малахитовата гора с Мартин Иванов

"Тази тайнствена музикална книга е приказна притча за пътя. Пътят към дома, или по-точно към себе си – там където се чувстваме приятно и уютно. Изгубени в дебрите на живота, често се лутаме без посока и цел. Забравили пътя към нашата истинска..

публикувано на 22.12.22 в 22:05
Доброслав Дойчев (отдясно) и Пламен Дочев от Националната асоциация на клубовете на знаещите

Коледно състезание подготвя Клубът на знаещите във Варна

Клубът на знаещите във Варна след двете години ограничения заради пандемията поднови редовните си срещи в Младежкия дом в морската столица и подготвя празнично състезание "Какво? Къде? Кога?". Коледното интелектуално предизвикателство е с вход свободен,..

публикувано на 08.12.22 в 13:05
Искра Сотирова

Журналистът Искра Сотирова за тайните на орхидеите и хората

Искра Сотирова е варненски журналист и експерт по връзки с обществеността в областта на здравеопазването, но този път Валерия Василева разговаря с нея в ролята й на ценител и колекционер на десетки екзотични видове орхидеи. Преди седем години Искра и брат и..

обновено на 09.11.22 в 16:06
Чл. кор. проф. д-р Асен Гудев, дм - председател на Дружеството на кардиолозите в България

Професор Асен Гудев: Много от случаите на сърдечносъдови заболявания са предотвратими

На 29 септември - Световният ден на сърцето, Валерия Василева разговаря в предаването "Златното сечение" за здравето на сърцето с чл. кор. проф. д-р Асен Гудев, дмн, FESC, FACC – началник на Клиниката по кардиология в УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ” –..

публикувано на 30.09.22 в 07:55
Румен Леонидов

Писателят Румен Леонидов за премълчаната история и националната независимост

На Деня на независимостта на България - 22 септември, гост в предаването "Златното сечение" е Румен Леонидов. Писател, журналист и преводач е и водещ на предаването "Премълчаната история" на програма "Христо Ботев" на БНР. Валерия Василева разговаря..

обновено на 28.09.22 в 15:05
Анна Грозданова

Терапията с ледена вода - ключ към добро здраве и дълголетие

Мнозина вече са чували за Ледения човек - Вим Хоф. Той е холандец и спонтанно открива преди години силата на баните в ледена вода и благотворното им влияние върху физическото и психическо здраве на човека. Експериментира със себе си, по-късно и с близки и..

публикувано на 23.06.22 в 17:39
Иво Величков

Психологът Иво Величков: Има ли проблем, има и решение

Иво Величков е психотерапевт с повече от 20-годишен опит в областта, автор на „ Тайните на хипнозата“ , многократно издавана у нас и в чужбина. Председател e на Българска Асоциация по Хипноза . Завършил е философия в СУ..

публикувано на 13.09.21 в 10:50
Деница Христова

Деница Христова: Няма жена, която да не е красива, облечена в носия!

За Еньовден Валерия Василева разговаря с Деница Христова - старши учител в начален етап в СУ "Св. Климент Охридски" - Варна. В своята работа с децата от първи до четвърти клас приема за своя мисия да им даде знание и любов към народните ни традиции и..

обновено на 24.06.21 в 15:38
Еньовден пред Радио Варна, архив

"Златното сечение" на 24 юни

Темата на предаването - българските обичаи, музикалният ни фолклор и децата, е подсказана от календара, от красивия юнски празник, посветен на лятното слънцестоене - Еньовден. Наш водач в традициите, народните вярвания и ритуалите за този ден, свързани със..

публикувано на 24.06.21 в 10:58

"Златното сечение" на 17 юни с Валерия Василева: Източната йога и западният човек

От 2014 година 21 юни е Международен ден на йога с решение на Общото събрание на ООН. Тази година заради пандемията от Covid-19 отново всички събития, които са и под егидата на Посолството на Индия в България, са онлайн - отворени за всички, които биха..

публикувано на 17.06.21 в 11:30