Пловдивските сини избират лидер

СДС Пловдив ще избира председател на градска конференция. Единствен кандидат до момента е временно заемащият длъжността Атанас Панчов, но номинации могат да се правят и по време на самото заседание.

публикувано на 20.10.13 в 07:38

+Николай осветява нов храм в село Мирянци

В пазарджишкото село Мирянци ще бъде осветен новоизграденият православен храм "Св. Дух". Литургията ще отслужи ловдивския митрополит Николай.

публикувано на 20.10.13 в 07:33

Виртуози от Виенската филхармония свирят Щраус, Моцарт и Вебер

Струнен ансамбъл „WIEN”, съставен от музиканти на Виенската филхармония, изнесe концерт-матине в Градския дом на културата. Оркестрантите изпълниха любими теми от Щраус, Моцарт, Вебер, а в антракта, във виенски стил, имаше и по чаша вино за меломаните...

публикувано на 20.10.13 в 07:30

Шофьорка - камикадзе уцели влак, размина се без драскотина

Млада жена се блъсна с колата си в товарен влак и се отърва без наранявания. Инцидентът е станал снощи в района на ж.п. гарата в Скутаре. 24 годишната шофьорка не спазила предимството и преминала с фиата си през прелез със задействано автоматично..

публикувано на 20.10.13 в 14:07

Велик Григор Димитров с първа титла от АТП

Григор Димитров постигна историческа първа титла от АТП. Най-добрият български тенисист като вдигна трофея на турнира в Стокхолм след победа с 2:6, 6:3, 6:4 над №3 в света Давид Ферер. По този начин първата ни ракета стана осмия играч за сезона, който..

публикувано на 20.10.13 в 19:17

"Зелени Балкани" отбелязва четвърт век

Сдружение “Балкани” отбелязва 25-годишнината от създаването си. По този повод във фоайето на Народна библиотека „Иван Вазов” ще бъде открита изложба, в която във фотоси и текст се представят най-важните акценти от работата на „Зелени Балкани”.

публикувано на 21.10.13 в 07:45

Вицепрезидентът Попова гостува на празника на Смолян

На 21 октомври 2013 г. вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде гост на Смолян по повод празника на града. На площад „България“ в Смолян вицепрезидентът ще присъства на тържествената заря-проверка и ще поздрави жителите и гостите на родопския град...

публикувано на 21.10.13 в 07:39

Прощаваме се с Бенароя

Внезапно почина председателят на Районната организация на евреите "Шалом" в Пловдив Йосиф Бенароя. Траурната церемония ще бъде днес от 11 ч. в ритуалната зала на Централни гробища. Покойникът ще бъде погребан в Еврейските гробища. След това ще бъде..

публикувано на 21.10.13 в 07:48

Бившият кмет на Садово Марин Йосифов обжалва присъдата си

Бившият кмет на Община Садово Марин Йосифов обжалва присъдата си от три и половина години затвор пред пловдивския Апелативен съд. Наказанието му бе наложено след като прокуратурата доказа пред магистратите от Окръжния съд, че той и консултантът Анжела..

публикувано на 21.10.13 в 09:48

Унищожават се умишлено контейнерите за разделно събиране

През изминалите дни на територията на град Пловдив бе забелязана негативната тенденция за запалване и кражби на контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Най-вероятно се касае за злонамерени действия, тъй като все още не се използват..

публикувано на 21.10.13 в 09:25