Предавания

CLOSED - ОPEN "Ден след ден"

Продължителното оставане на децата вкъщи носи последици за нас като общество, които ще са валидни години напред. Това твърдят от Българската асоциация на частните училища. В  отворено писмо  до премиера Борисов и министри от кабинета от асоциацията..

публикувано на 25.11.20 в 14:56

"Вход свободен" - сряда в очакване

В опит да последваме обичайния ход на работната седмица, разглеждаме темата за насилието над жени, в Международният ден за елиминиране на насилието срещу жени. По темата разговаряме с  а двокат Милена Кадиева – управител на фондация  „Джендър алтернативи“...

обновено на 25.11.20 в 10:11

Въпроси и отговори „Точно днес“

В очакване сме на заседанието на МС, където ще бъдат обсъдени мерките предложени от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов свързани с Ковид кризата. Своите позиции и предложения вече заявиха хотелиери и ресторантьори. Туристическият..

публикувано на 24.11.20 в 16:50

В търсене на по-малкото зло „Ден след ден"

Предложеното от здравния министър затваряне на все повече дейности, популярно като локдаун, изглежда оправдано и естествено. Затова и от браншовете, които тежката мярка ще засегне, идват не протести, а искания за справедлива компенсация. Ще разговаряме..

публикувано на 24.11.20 в 14:55

"Вход свободен" на прага на зимата

С настъпване на студените дни при много хора се отключва сезонна депресия или по-скоро тъга, която оказва влияние върху настроението, здравето, продуктивността и редица други физически и психически механизми. Ранното стъмване през есента и зимата също..

обновено на 24.11.20 в 09:43

"Точно днес" по есенната спирала във вторник

Здравният министър и НОЩ запознаха Бойко Борисов с актуалната здравна обстановка, извънреден брифинг пък начерта мерките заради нарастващия брой 666,5 болни на 100 000 души от населението с Ковид-19. "Мерките влизат в сила от 27 ноември, те налагат..

обновено на 23.11.20 в 17:04

Отраженията от COVID-19 и други кризи в "Ден след ден"

В 23-тия ден на ноември в "Ден след ден" очаквайте: Обезчовечава ли ни кризата с COVID-19 и до какво може да доведе страха от заразата – темата подробно ще дискутираме с психиатъра и психолог академик Дроздстой Стоянов още в първите ни минути на..

публикувано на 23.11.20 в 14:27

Анализираме себе си във „Вход свободен“

С Петко Йотов говорим за практическа психология и безплатните обучения, които организират до края на ноември и даже през декември в Пловдив. Как ни терапевтира изкуството от гледна точка на психоанализата? Какво казва Фройд по въпроса? Разказва..

обновено на 23.11.20 в 09:27

„Точно днес“ – с фактите и цветовете на новата седмица

Общинско здравеопазване в условия на ковид криза. Директорът на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ доктор Константин Сапунджиев ще говори за проблемите и решенията в тежката ситуация. Пловдивските ученици от 5 до 12 клас се връщат от днес по график в..

публикувано на 22.11.20 в 15:41

„Алтер его“ - пълна къща с гости

Радио шоуто „Алтер его“ ще отбележи началото на четвъртата си година в ефир с пълна къща гости: доц. Владимр Янев, Иван Вълев, Петър Чухов, Стефан Попов, Ваньо Вълчев, Марин Бодаков, Христо Карастоянов, Ириен Трендафилов, Любомил Лазаров и др...

обновено на 21.11.20 в 10:38