Предавания

Майкъл Болтън и "Songs of Cinema" в "Звукът на киното"

Интерпретация на прочути филмови парчета - това ще ви предложим тази събота и неделя в "Звукът на киното".  Албумът на Майкъл Болтън е вдъхновен от киното и  включва кавъри на 10 песни от филмови класики, подбрани от певеца.  Сред тях са ленти като..

обновено на 21.11.20 в 08:46

"Рок звезда" изгрява в "Звукът на киното"

Рок пътешествието в "Звукът на киното" продължава и тази седмица. В събота от 8.00 и неделя в неделя от 15 часа ще ви предложим саундтрака на филма "Рок звезда". Лентата се появава на екран през 2001 година, като режисьорът Стивън Херек е привлекъл..

обновено на 21.11.20 в 08:44

Коронавирусът и ние „Ден след ден“

В окото на бурята, в пика, в платото... -  както и да наричаме ковид-кризата в страната, очевидно е, че тя е стресираща за всички ни. За очакванията системата да издържи, както и за дефектите й, които в Пловдив напоследък са, по думите на здравния..

публикувано на 20.11.20 в 14:20

За изкуството и ежедневието във „Вход свободен“

Говорим с актьора Александър Кънев, за моноспектакъла, с който гостува на 24-ти ноември в Пловдив, в рамките на „Сцена в джаза“. Какво мисли за ситуацията, в която се намираме и как неговият герой Аспарух, най-вероятно, би приел нещата? Очаквайте, след..

обновено на 20.11.20 в 13:22

Лицата на утрото "Точно днес"

Освен онлайн обучението в училищата, личните лекари преценяват по телефона здръвословното състояние на пациентите си. Фармацевтите изпълняват телефонни рецепти. Джипитата не приемат обвиненията, че не си вършат работата ефективно. Как се справят? Какво..

обновено на 19.11.20 в 16:56

Конфликти, решения и нагласи в "Ден след ден"

Продължаваме колкото трагичната, толкова и скандална история за погубени 2 живота.  Двама пациенти на УМБАЛ „Св. Георги“ починаха, след като се наложило да стоят дълго навън – пред вратата и на стълбите на една от клиниките, докато бъдат настанени. От..

обновено на 19.11.20 в 14:33

"Вход свободен" - сериозно за тоалетните

Днес е Световният ден на тоалетната (на английски: World Toilet Day) - кампания за мотивиране на милиони хора по целия свят за решаване на проблеми свързани с канализацията и хигиенни условия. Денят се отбелязва на 19 ноември от 2001 г. от Световната..

публикувано на 19.11.20 в 09:58

От ковид - дилемите до теория на щастието "Точно днес"

Историите за здравето продължават, трупат факти, питат и рядко дават еднозначни отговори. В четвъртък сутрин разказваме историята на едно семейство, което преболеболедува вкъщи Ковид-19, задавайки се ежедневно въпроси и за своето състояние, и за..

публикувано на 18.11.20 в 17:44

"Ден след ден" по дигитални и реални следи

В дъждовния 18-ти ден на ноември в "Ден след ден" вървим по следите на ковид-кризата у нас с няколко различни теми - полезни за вас.  Ще последваме един сигнал от рубриката „Вашата история в БНР“ и една – готова за романов сюжет – тема от пазарджишко..

публикувано на 18.11.20 в 14:05

Време за традиции във „Вход свободен“

Днес говорим за една стара българска, женска практика, плетене с наричане, която Татяна Драгостинова е решила да възроди. Този петък, в Пловдив, започва всичко. След 13 часа, повече информация за събитието. Ще спорим в рубриката „За и против“, с..

обновено на 18.11.20 в 09:33