Изложба "Виж! Изолацията!" в ГХГ

Изложбата “Виж! Изолацията” ще бъде  представена в Ателие „Веселин Русев“, което се намира на адрес: ул. "Найден Геров" №5. Експозицията съдържа част от авторите на Isolated Edition на сп. „Виж” с куратор Весела Ножарова. В периода на социална..

обновено на 17.09.20 в 11:34

Галерия "Аспект" празнува 15 години с изложба на Илия Желев

В пловдивската галерия "Аспект" беше открита поредната  изложба на Илия Желев. " Като основен автор на галерията, той всяка година представя новите си картини първо в при нас, преди те да поемат своя път из големите европейски изложбени зали. Тази..

публикувано на 17.09.20 в 11:33

Георги Тошев с биографична книга за актьора Наум Шопов

Книгата  „Наум Шопов. Бележки от един живот”  ще бъде представена тази вечер на сцената на Драматичен театър-Пловдив в рамките на фестивала „Сцена на кръстопът“. По повод 90-годишнината от рождението на легендарния актьор издателство „Книгомания“..

обновено на 16.09.20 в 10:35

Великите европейци – Леонардо да Винчи, първа част

Най-точната оценка за Леонардо да Винчи, която съм чувал, е плод на глупост. Но и на преклонение пред величието на гения.  Спортни журналисти коментират колоездачната обиколка на Италия. Колоната минава през тосканското градче Винчи и единият..

публикувано на 16.09.20 в 10:34

Нов културен център в Стария Пловдив

Сдружение "Бизнесът за Пловдив" открива днес нов едноименен Културен център във възстановената от Сдружението възрожденска къща „Иван Черноземски“ в Стария град.  Така културните сцени в града се увеличават с още едно място.   На двата етажа..

публикувано на 16.09.20 в 07:18

Георги Ганев представя "И изцяло, и в безкрая"

Поетът Георги Ганев ще представи своята стихосбирка „И изцяло, и в безкрая“ на 16 септември, от 18 ч. в Малката базилика.  Тя е в памет на съпругата му Мара Иванова-Георгиева, един от големите учители на Пловдив. За книгата и автора ще говори..

публикувано на 15.09.20 в 17:12

Фотоизложба разказва историята на Цар-Симеоновата градина

Документална фотоизложба „Градина Цар Симеон”, която проследява изграждането и промените през годините в градския парк в Пловдив, беше открита днес.  В няколко пана е събрана 130-годишната история на Цар-Симеоновата градина. Експозицията, събрана и..

публикувано на 15.09.20 в 16:52
Акцията в двора на Читалище

Подкрепа от Пловдив за българска читалня в Западните покрайнини

128 тома книги на съвременни български автори,сред които на много пловдивски писатели, както и 1335 лева, събрани в Пловдив през лятото, вече са в сръбското село Грознатовци, останало извън пределите на България по силата на Ньоския договор през..

публикувано на 15.09.20 в 09:45

Пловдив отбелязва с пътуваща изложба 6 години от ЕСК

Шест години след избирането си за Европейска столица на културата, Пловдив припомня с изложба най-емоционалните и запомнящи се моменти от програмата през 2019 г. Тя е експонирана до часовника на Централна поща. В ретроспекцията са включени кадри от..

публикувано на 14.09.20 в 15:16

Започват празниците на Стария град под надслов "Отново заедно"

Концерт-спектакъл посветен на Вазов дава началото на празниците на Стария град - 2020 г.  Екипът на ОИ „Старинен Пловдив“ е приготвил за пловдивчани и гостите наситена и разнообразна програма в рамките на традиционните Празници на Стария град...

публикувано на 14.09.20 в 09:52