Молескин

Снимка

Молескин е предаване за култура и музика

„Молескин“ е черен класически тефтер. Качество. Елегантност. Простота. И кожа на къртица. B радио пространството „Молескин“ е място за култура, изкуство и музика. Ъгъл за неочаквани срещи с непознатите страни на познати лица. Друга перспектива връху градската култура.

 „Молескин“ представя актуални събития от света на културата и съвременното изкуство, ще ви среща с артисти, писатели, музиканти и режисьори. Всяка седмица ще има по една личност в светлината на прожекторите, която ще споделя за своята работа и любима музика под формата на радио дневник.

"Молескин" е в ефир от 9 май 2014г. - всеки петък от 14.00 часа. И още веднъж - в неделя от 15.00.

Тук може да чуете всички издания на "Молескин"

Водещи: Виктор Янков и Стефка Цанева – хора с опит в разнопосчните бродения из културните ландшафти.


Илия Граматиков е гост в Молескин

Илия Граматиков е преподавател по история на музиката в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, организатор е на различни образователни проекти и е артистичен директор на Международния фестивал за съвременна клавирна музика ppIANISSIMO...

публикувано на 22.06.18 в 11:19

Станислав Кертиков е гост в "Молескин" тази седмица

Няколко години след завършването в НАТФИЗ го виждаме както на сцената, така и на познати локации – по светло и тъмно.  Освен в „Бесове“, „Любовта на Анатол“ и „Актьори срещу поети“ отскоро присъства и на големите екрани в лентата „ Посоки“...

публикувано на 15.06.18 в 10:40

Ана Благова и Яна Пункина гостуват на "Mолескин"

Те ще представят новия си съвместен проект - онлайн подкастът "Градски детектив".  Ана Благова е дългогодишен културен журналист, а Яна Пункина - един от добре познатите гласове на програма "Христо Ботев" на БНР.  Водени от интереса си към нови подходи..

обновено на 25.05.18 в 15:54

Емил Джасим гостува в "Молескин"

Емил Джасим е гост на Молескин  Малко известни факти за Емил, за които ще разберете повече, ако ни слушате този петък от 18:00 по Радио Пловдив:  -> слуша доста тежка музика, а понякога пуска и на учениците си Slipknot  -> държи лиценза за..

обновено на 11.05.18 в 16:17

Яна Тавание гостува в "Молескин" 

Яна Тавание е един от най-вдъхновяващите хора, които познаваме. От онези супер енергични хора, които с позитивната си енергия и огромен ентусиазъм доказват, че промяната е наистина възможна.  Слушайте ни днес от 18:00 по Радио Пловдив, когато Яна ще ни..

публикувано на 04.05.18 в 12:21

Михаил Новаков гостува в "Молескин"

Какво е общото между фотографията, колоезденето и диджеинга?  Повече по темата + шеметен микс от Sonic Youth до First Hate днес в "Молескин" с фотографа Михаил Новаков.  А повече за общото между фотографията, жените художнички и скъпите коли - на..

публикувано на 20.04.18 в 13:33

Светлозар Георгиев гостува в "Молескин"

Светозар е физик и е работил на Летище София.  Поддържа компютърни системи, има жена и почти двегодишен син – бате Мишо.  Доста мрънка и много обича сладко. ghostdog е легенда.  Поет и драматург – от самораслото и независимото племе.  Автор е..

обновено на 06.04.18 в 09:03

Камелия Величкова гостува в "Молескин"

Този петък ни очаква един много специален брой на "Молескин", в който Камелия Величкова, издател на "Виж София", ще ни разходи през цялата история на джаза в 8 песни! Слушайте ни, не е за пропускане!  В петък от 18:00 часа по Радио Пловдив. 

публикувано на 02.03.18 в 09:18

Дани Радичков гостува в "Молескин"

Не пропускайте "Молескин" в петък от 18:00 по Радио Пловдив, когато ще чуете Дани Радичков и неговата любима музика. Говорим си за литература, музика и кинопанорама "Йордан Радичков", която Дани организира. 

публикувано на 23.02.18 в 09:14

Константин Кацарски гостува в "Молескин"

Тази седмица на гости ни е Константин Кацарски, който обяви завръщането на Bluba Lu!  А специално в "Молескин" и премиера на първия сингъл "Атоми" от новия албум на групата!  Константин ни разказва още за предстоящия нов албум на Koka Mass Jazz и ново ЕP..

обновено на 16.02.18 в 14:52