Молескин

Снимка

Молескин е предаване за култура и музика

„Молескин“ е черен класически тефтер. Качество. Елегантност. Простота. И кожа на къртица. B радио пространството „Молескин“ е място за култура, изкуство и музика. Ъгъл за неочаквани срещи с непознатите страни на познати лица. Друга перспектива връху градската култура.

 „Молескин“ представя актуални събития от света на културата и съвременното изкуство, ще ви среща с артисти, писатели, музиканти и режисьори. Всяка седмица ще има по една личност в светлината на прожекторите, която ще споделя за своята работа и любима музика под формата на радио дневник.

"Молескин" е в ефир от 9 май 2014г. - всеки петък от 14.00 часа. И още веднъж - в неделя от 15.00.

Тук може да чуете всички издания на "Молескин"

Водещи: Виктор Янков и Стефка Цанева – хора с опит в разнопосчните бродения из културните ландшафти.


В "Молескин" в петък вечер е поетът Венцислав Василев

Kазва се Венцислав  Василев и не е от хората, които охотно разказват за себе си. Възпитаник е на Висшето военноморското училище във Варна. Обича планината, природата и резонанса в отношенията. Нещата в бита  му са се случили като събития и той ги е..

публикувано на 17.03.17 в 16:41

Иван Димитров гостува "Молескин"

В този брой на "Молескин" ще слушаме музика подбрана от Иван Димитров специално за ефира на Радио Пловдив.  Той е роден през 1983 г. и е завършил Българска филология. Автор е на сборника с разкази „Местни чужденци” и на романа „Животът като липсваща..

публикувано на 04.03.17 в 09:53

Георги Динев гостува на "Молескин"

В Молескин отново ще звучи класика, днес в нашето студио влиза тенорът Георги Динев.  Той е роден е в гр. Ямбол на 20 октомври 1972 година. През 1997 завършва НАТФИЗ ”Кр. Сарафов”, специалност Актьорско майсторство за куклен театър в класа на проф...

обновено на 17.02.17 в 15:37

Светлана Иванова гостува в "Молескин"

Светлана Иванова е българска оперна певица, сопран. Тя е родена е в Русе, където завършва НУИ "Проф. Веселин Стоянов" със специалност "Класическо пеене". Обучението си продължава в Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", гр. София със..

публикувано на 10.02.17 в 10:45

Диригентът Константин Добройков гостува в "Молескин"

Константин Добройков е диригент в Държавна опера Пловдив и от 2013 г. е един от нейните основни двигатели.  През 2014 г. той е поканен от Държавна филхармония в Кошице, Словакия, където провежда три концерта в два последователни сезона. След това работи..

публикувано на 03.02.17 в 13:23

All together now 5 в "Молескин"

Мартин Илиев (artnewscafe) влиза днес в студиото ни, за да разкаже за петото издание на All Together Now и в рамките на един час ще чуем част от музиката, която ще звучи на традиционното коледно парти в Пловдив. Първото такова парти е на Коледа през..

публикувано на 16.12.16 в 10:17

Мирослава Кацарова гостува в "Молескин"

Днес от 18 в студиото ни влиза Мирослава Кацарова, за да поднесе на слушателите ни незаменима доза от любимата си джаз музика.  От 2000-та година Мира се занимава активно със създаването на качествен и модерен джаз. Тогава излиза първият й авторски..

обновено на 04.12.16 в 09:04

„Остава“ гостува в "Молескин"

Днес от 18 в студиото ни влизат Свилен Ноев и Георги Димитров от „Остава“.  С с тях говорим за новото им CD The Best of Ostavalive, ще слушаме каква музика са подбрали за нас, какво се е променило през последните 25 години на музикалната сцената в..

публикувано на 25.11.16 в 11:33

В "Мрежите" на 20-ти ноември

Какво става с нас, когато прекараме 24 часа, прикачени  за смартфона си? Има ли измъкване от Фейсбук? Има ли шанс да намалеят смъртоносните селфи-инциденти ? Защо се извинява Джак Дорси, изпълнителен директор на Туитър?..

публикувано на 19.11.16 в 11:29

"Молескин" почита Ленард Коен

"Любими Ленард Коен, благодаря за тихите нощи, за размислите, за перспективата, за ироничната усмивка и за истината..“* На 11 ноември светът се сбогува с легендарния артист и реакциите в социалните мрежи белязах датата като една от най-тъжните през..

публикувано на 18.11.16 в 11:34