Молескин

Снимка

Молескин е предаване за култура и музика

„Молескин“ е черен класически тефтер. Качество. Елегантност. Простота. И кожа на къртица. B радио пространството „Молескин“ е място за култура, изкуство и музика. Ъгъл за неочаквани срещи с непознатите страни на познати лица. Друга перспектива връху градската култура.

 „Молескин“ представя актуални събития от света на културата и съвременното изкуство, ще ви среща с артисти, писатели, музиканти и режисьори. Всяка седмица ще има по една личност в светлината на прожекторите, която ще споделя за своята работа и любима музика под формата на радио дневник.

"Молескин" е в ефир от 9 май 2014г. - всеки петък от 14.00 часа. И още веднъж - в неделя от 15.00.

Тук може да чуете всички издания на "Молескин"

Водещи: Виктор Янков и Стефка Цанева – хора с опит в разнопосчните бродения из културните ландшафти.


Петко Танчев и Веселин Трачев гостуват в "Молескин"

Днес Молескин ще бъде изключително летен!  Гости при нас в радио Пловдив ще бъдат Петко Танчев и Веселин Трачев от най-готиния  пловдивски аудио-визуален парти колектив Мелформатор.  Утре ще се състои второто им парти на басейн.  Така че ни слушайте..

обновено на 31.07.15 в 14:31

Ованес Торосян гостува в "Молескин"

Вчера за втори път в Пловдив беше представен авторският спектакъл на актьорите Петко Венелинов и Ованес Торосян " Колега ", което се оказа и отлична възможност за нас да се срещнем с Ованес и да го поканим да ни бъде гост в "Молескин".  Днес от 17 часа по..

публикувано на 10.07.15 в 14:09
Виктор Янков и Стефка Цанева, водещи на Молескин

"Молескин" среща "Плакат комбинат" на живо в Ядрото

На 26 юни (петък) Ядрото в Капана освен едно от средоточията на програмата на One Design Week ще се превърне и във временно студио за предаването "Молескин" по Радио Пловдив.  Гости в специалния "само/жив" брой на предаването ще бъдат артисти от "Плакат..

обновено на 26.06.15 в 15:04

Актьорът Васил Дуев представя любимата си музика в „Молескин“

Тази седмица гост в предаването „Молескин“ по Радио Пловдив ще бъде младият актьор и режисьор Васил Дуев.  Преди броени дни на сцената на Кукления театър той представи за първи път в Пловдив авторския си спектакъл „Самотни персонажи“ (Театрална..

публикувано на 12.06.15 в 10:24

Ясен Згуровски представя любимата си музика в „Молескин“

Тази седмица гост в предаването „Молескин“ по Радио Пловдив ще бъде художникът Ясен Згуровски. Работил е като илюстратор в печатни медии, сред които и легендарното списание „Егоист“.  Негови илюстрации можете да видите и в изложбите с български плакати..

публикувано на 22.05.15 в 16:11

Главният редактор на Радио Пловдив и "Молескин" празнуват заедно

Тази седмица предаването „Молескин“ по Радио Пловдив чества първата си годишнина в ефир. Специално по повода екипът на предаването покани за гост главния редактор на Радио Пловдив, Марин Данев. Днес от 17 часа той ще представи някои от своите любими..

публикувано на 08.05.15 в 13:54

Актьорът Петко Венелинов гост в „Молескин“

Тази седмица в „Молескин“ ще гостува една от младите звезди на българския театър – актьорът Петко Венелинов. На пловдивската публика той е познат от ролята си на Орфей в „Евридика в подземния свят“ на режисьора Стайков Мурджев.  Един от изключително..

публикувано на 24.04.15 в 16:31

"Молескин" проговаря на английски

Парсифал Марин от Brussels Pony Club представя любима музика в Молескиин. Парсифал е разпознат на брюкселската електронна сцена като уникалният глас на музикалния проект  Brussels Pony Club, който започват през 2010 заедно с продуцента и DJ DkA.  От..

публикувано на 17.04.15 в 14:19

Луиза Григорова на гости в „Молескин“

Този петък гост в предаването „Молескин“ по Радио Пловдив ще бъде младата актриса Луиза Григорова.  Тя е добре позната от малкия екран с ролите си в сериалите „Стъклен дом“ и „Дървото на живота“. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф...

публикувано на 09.04.15 в 16:36

„Молескин“ чества Деня на театъра

Предаването „Молескин“ по Радио Пловдив ще отбележи Деня на театъра – 27 март – със специален брой с избрани песни от музикалните селекции на режисьори, актьори, драматурзи, които са били на гости досега.  Ще можете да си припомните музикалните..

обновено на 27.03.15 в 16:58