Молескин

Снимка

Молескин е предаване за култура и музика

„Молескин“ е черен класически тефтер. Качество. Елегантност. Простота. И кожа на къртица. B радио пространството „Молескин“ е място за култура, изкуство и музика. Ъгъл за неочаквани срещи с непознатите страни на познати лица. Друга перспектива връху градската култура.

 „Молескин“ представя актуални събития от света на културата и съвременното изкуство, ще ви среща с артисти, писатели, музиканти и режисьори. Всяка седмица ще има по една личност в светлината на прожекторите, която ще споделя за своята работа и любима музика под формата на радио дневник.

"Молескин" е в ефир от 9 май 2014г. - всеки петък от 14.00 часа. И още веднъж - в неделя от 15.00.

Тук може да чуете всички издания на "Молескин"

Водещи: Виктор Янков и Стефка Цанева – хора с опит в разнопосчните бродения из културните ландшафти.


Самуил Кехайов гостува в "Молексин"

Самуил е част от ядрото на Мелформатор, мениджмънта на ВОЙД и едно най-разпознаваемите лица на новата клубна сцена в Пловдив –  за Молескин Sayulke подготви половинчасов сет с любимата си музика, който ще звучи днес от 18 в ефира на Радио Пловдив.  С..

публикувано на 04.11.16 в 13:02

Александър Владимиров гостува в "Молескин"

В "Молескин" ще ви срещнем с Александър Владимиров от  http://fonotekaelektrika.com Фонотека Електрика е място в интернет, на което всеки ден да намирате нова електронна музика, включително и българска. Освен това винаги има и по някой добре заснет..

публикувано на 28.10.16 в 11:23

Меган Луенбърг гостува в Молескин

Меган е архитект от Пенсилвания, вече повече от две години живее в кв. "Тракия", Пловдив и това не е случайно. Последните две години тя посвещава работата си на панелния квартал, на пространствата в него и на жителите му.  Тази година Меган е куратор на..

публикувано на 07.10.16 в 10:14

Иван Иванов от zaslushane.com гостува в Молескин

Иван Иванов се вълнува от музика, дизайн, илюзионно изкуство, технологии, организация на събития, видео обработка и специални ефекти и др. От почти 2 години работи върху проекта "За Слушане" - микс от разнообразна new age предимно чилаут музика и размисли..

публикувано на 30.09.16 в 11:09

В "Молескин" с куратора Вера Млечевска

Молескин продължава серията си от предавания, в които представяме куратори и участници от тазгодишното издание на НОЩ/Пловдив – 23 и 24 септември. Днес  говорим за новият съвместен проект на фондация „Отворени изкуства“ и галерия SARIEV Contemporary –..

публикувано на 10.09.16 в 13:46

Велизар Димчев гостува на "Молескин"

Този петък от 17 часа ще слушаме неговата специална музикална селекция, ще говорим за новото пространство Cu29 и за първото му участие в Нощ/Пловдив. Велизар Димчев e роден в град Пловдив. Занимава се активно със съвременно изкуство, освен като визуален..

публикувано на 02.09.16 в 10:58

Mайя Виткова гостува в "Молескин"

Днес, от 17 часа, Mайя Виткова влиза в студиото на "Молескин" със специална селекция от 6 любими песни. С нея ще говорим за музика, кино и специалната кинопрограма, която подготвя за Нощ/Пловдив на 23 и 24 септември. През 2008 г. Майя Виткова е..

публикувано на 19.08.16 в 13:30

Петко Танчев гостува в "Молескин"

Днес в „Молескин“ влиза Петко Танчев - визуален артист, сценограф и видео дизайнер. С него ще си говорим за отворената покана за Creative media workshop, част от програмата на Нощ/Пловдив – 2016. Петко ще ни разкаже и за специалният гост на работилницата..

публикувано на 12.08.16 в 12:15

Красимир Терзиев гостува в "Молескин"

Този петък в студиото ни влиза художникът Красимир Терзиев, който е подготвил за слушателите на Радио Пловдив специален музикален лист, гравитиращ между Стив Райх и panicanWhyAsker. С него говорим за проекта му „Преходен вестник“, представянето му в..

публикувано на 05.08.16 в 11:29

Лина Кривошиева гостува в "Молескин"

Днес в Молескин ще слушаме любимата музика на Лина Кривошиева. Лина живее и работи между Берлин, Пловдив и Хановер, където учифотожурналистика и документална фотография. От март 2015 г. работи с екипа на 2470.media в Берлин – агенция за мултимедия и..

публикувано на 22.07.16 в 15:01