Молескин

Снимка

Молескин е предаване за култура и музика

„Молескин“ е черен класически тефтер. Качество. Елегантност. Простота. И кожа на къртица. B радио пространството „Молескин“ е място за култура, изкуство и музика. Ъгъл за неочаквани срещи с непознатите страни на познати лица. Друга перспектива връху градската култура.

 „Молескин“ представя актуални събития от света на културата и съвременното изкуство, ще ви среща с артисти, писатели, музиканти и режисьори. Всяка седмица ще има по една личност в светлината на прожекторите, която ще споделя за своята работа и любима музика под формата на радио дневник.

"Молескин" е в ефир от 9 май 2014г. - всеки петък от 14.00 часа. И още веднъж - в неделя от 15.00.

Тук може да чуете всички издания на "Молескин"

Водещи: Виктор Янков и Стефка Цанева – хора с опит в разнопосчните бродения из културните ландшафти.


Писателят Недялко Славов гостува в "Молескин"

За нашите слушатели той подбра част от своята любима музика, а тя гравитира от немска класика до Rammstein, Beatles и Queen.  Слушайте ни днес от 17, за да разберете как може Бетовен да звучи в  голям социалистически панелен блок. В Портал "Култура"..

публикувано на 03.06.16 в 12:32

Слава Младенова гостува в "Молескин"

Тази седмица в "Молескин" влиза специалната музикална селекция на Слава Младенова –  артистичен директор на „Черната кутия“. Тя подбра шест любими свои парчета, само музика, която е гледала live.  Слава е родена в Пловдив. Завършва българска филология в..

публикувано на 27.05.16 в 10:50

Рая Стефанова гостува в "Молескин"

Днес в "Молескин" ще ви срещнем с артистичния директор на One Design Week 2016 – Рая Стефанова. Рая дойде в нашето студио с плейлист от шест парчета, в които според нея прозира работата на един дизайнер, а музиката гравитира между експериментална..

публикувано на 13.05.16 в 10:54

Досю Амуджев гостува в "Молескин"

В студиото ни този петък влиза абсолютен радио професионалист, от който винаги има какво ново да научим, Преди записа той разпечата 3 страници сценарии на английски, а музиката,   която подбра за Молескин ни накара да стоим и слушаме дълго след..

обновено на 06.05.16 в 09:20

Диджеите на великденското парти гостуват в "Молескин"

Идват празници и отново ни очаква традиционното вече ALL TOGETHER PARTY в Пловдив. И както всеки път "Молескин" се включва към празничната парти подготовка и покани диджеите, които ще се погрижат в събота, 30.04., настроението да бъде празнично..

публикувано на 29.04.16 в 08:19

Димитър Коцев – Шошо гостува в "Молескин"

Шошо щe e в Молескин, за да ни говори за любимата си музика, приятелите, киното и защо "никога не е късно да имаш хубаво детство". Димитър Коцев – Шошо завършва Английска филология в СУ “Климент Охридски” и Кино и телевизионна режисура в НАТФИЗ “Кръстьо..

публикувано на 22.04.16 в 10:08

Мария Василева гостува в "Молескин"

Слушайте Мария Василева и нейната музикална селекция за Молескин. Срещаме Мария малко преди откриването на изложбата "Обекти и илюзии" на Сирма Сарафова-Ораховац в Sariev Contemporary.  За слушателите на Радио Пловдив тя подготви специална музикална..

публикувано на 15.04.16 в 10:16

Светлана Куюмджиева гостува в „Молескин“

Светлана Куюмджиева представя любимата си музика в "Молескин". Тя е историк на изкуството, критик и куратор с над десет годишна практика в областта на съвременното изкуство.  Светлана Куюмджиева има богат опит в организацията на изложби, фестивали,..

публикувано на 01.04.16 в 14:32

Весела Ножарова гостува в "Молескин"

Отново е петък и отново сме ви подготвили страхотен "Молескин". Гост днес ни е Весела Ножарова - изкуствовед, куратор и критик.  Тя е също така и лектор на Образователен курс Пловдив, част от платформата   Въведение в съвременното изкуство . В седмицата..

публикувано на 25.03.16 в 15:09

Иванка Могилска гостува "Молескин"

Специално за предаването Ваня е подготвила селекция от шест любими песни, като зад всяка стои нейна лична истории.  На 18 март тя влиза в студиото на "Молескин" час преди срещата си с литературния клуб на artnewsafe. Иванка Могилска обича да разказва..

публикувано на 18.03.16 в 12:17