Спешно набират доброволци за гасенето на пожара край Хисаря

Община Хисаря се нуждае спешно от доброволци, които да помагат на пожарникарите за гасенето на пожара в района на кв. Миромир.  Частично бедствено положение в Хисаря и Калояново заради пожарите Тази сутрин е решителната фаза за гасенето..

обновено на 13.07.24 в 13:18

„Хоро при извора“ във Велинград

Велинград е домакин на двудневен фестивал „Хоро при извора“, в който ще се включат над 700 танцьори от всички краища на България и състави от Босна и Херцеговина.  Това е 11-то издание на фестивала, който по традиция ще започне с дефиле на танцовите..

публикувано на 13.07.24 в 09:21

В Средна гора остана един, но мащабен пожар между Михилци и Хисаря

Сложна остава обстановката в Средна гора, където вчера горяха четири пожара в района на Хисаря и близки села.  Спешно набират доброволци за гасенето на пожара край Хисаря Две от огнищата вече са потушени, но другите две са се..

обновено на 13.07.24 в 09:10

В Пловдив започва програма „Зелена Култура – Зелен Град“

От пловдивския район „Тракия“ започва серия инициативи, посветени на зеления стил на живот, устойчиво потребление и културно обогатяване на жителите и гостите на Пловдив.  Събитията ще се провеждат ежемесечно през юли, август и септември в различни..

обновено на 13.07.24 в 09:10

Теснолинейката пътува с ретро вагони от Септември до Цветино

Днес и утре отново пътува атракционен влак по теснолинейката от гара Септември през Велинград до родопската гаричка Цветино. От БДЖ припомнят, че влакът се движи всяка събота и неделя през този месец и предлага незабравимо пътуване на любителите на ретро..

публикувано на 13.07.24 в 09:09

Вертолети помагат за гасенето на пожарите в Средна гора, има опасност за две села

Военнослужещи и два хеликоптера от 24-та авиобаза в Крумово се включват в гасенето на големия пожар, който гори в Средна гора . Те ще действат за погасяване на пламъците в землището на село Песнопой, община Калояново,..

обновено на 12.07.24 в 17:08

Верижна катастрофа до Пазарджик затруднява трафика на АМ "Тракия"

Верижна катастрофа затруднява движението в района на 102-рия километър на автомагистрала „Тракия“.  Сблъскали са се 4 коли в платното в посока Бургас, има и пострадали 2 жени, които са транспортирани в пазарджишката болница. Движението не е спряно,..

публикувано на 12.07.24 в 16:30

Частично бедствено положение в Хисаря и Калояново заради пожарите

Областният управител на Пловдив Христина Янчева обяви бедствено положение в общините Хисаря и Калояново.  Мярката се въвежда, за да бъдат ликвидирани пожарите в землищата на хисарските села Песнопой и Михилци и калояновските  Сърнегор и Отец..

публикувано на 12.07.24 в 16:00

ЕГ "Пловдив", Хуманитарната и ЕГ "Иван Вазов" пак са най-желани в Пловдив

Най-много седмокласници искат да учат английски език в Езикова гимназия "Пловдив" . Подадени са 1238 заявления за първо класиране точно в този профил, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова.   Тя уточни, че в..

публикувано на 12.07.24 в 15:51

Огън бушува в труднодостъпен район в Родопите

Пожар гори в труднодостъпен горски масив между селата Сливка и Сейменци в община Баните.  Пожарът е низов. Горят сухи треви и храсти. Все още не се знае какъв периметър е обхванал огънят. Изпратени са два екипаогнеборци. Към екипите от пожарникари са се..

публикувано на 12.07.24 в 15:46