Започва Международният технически панаир в Пловдив

В Пловдив се открива 78-ото издание на Международния технически панаир. Участие вземат изложители от 25 държави в браншовете строителство, машиностроене, енергетика, дигитални технологии в производството, дома и търговията, тежка техника, хибридни..

обновено на 25.09.24 в 11:04

В Асеновград решават за наемите в Търговския център и Общинския пазар

На сесия днес общинските съветници в Асеновград решават как ще се отдават обектите от Търговския център под площада в града и от Общинския пазар. Предлага се това да стане с публични търгове с явно наддаване, а договорите за наем да са за срок от 10..

обновено на 25.09.24 в 11:04

Водещи пловдивски издателства дариха книги за деца от Западните покрайнини

Групата от 40 ученици от 6,7 и 8 клас от българското ОУ „Христо Ботев” към Културно-информационния център в Цариброд за първи път ще посети България от 26 до 29 септември. ИК „Хермес” подарява на всяко дете книга от колекцията „Златно перо”,..

публикувано на 25.09.24 в 11:01

Общински съвет "Марица" гласува нормативни промени

На днешното си заседание Общинският съвет на "Марица" ще обсъжда актуализация, изменения и допълнения на Програмата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, както и промени в правилата за ползване на мерите, пасищата и ливадите...

публикувано на 25.09.24 в 09:12

Съгласуват проекта за Бетонен мост с НИНКН заради археологията

Проектът за бетонния мост и модернизацията на жп линията трябва да бъде съгласуван от НКЖИ с  Националния институт за недвижими културно наследство /НИНКН/ заради откритите това лято археологически находки, съобщи за Радио Пловдив археологът Стоилка..

обновено на 25.09.24 в 07:10

Арестуваха Васил от Сопот за убийството на жена му

След кратко разследване,  68-годишният съпруг на откритата в Сопот мъртва жена днес бе арестуван, като заподозрян за нейното убийство.  Работното обвинение към него е за "причиняване на смърт по непредпазливост" - престъпление по чл. 122 ал. 1 от..

публикувано на 24.09.24 в 19:16

Мечка излезе на пътя Борино - Девин

Мечка излезе на пътя Борино - Девин - за случката съобщи днес във Фейсбук бившият заместник-кмет на община Девин Владимир Солаков и публикува кратко видео от срещата с едрия бозайник. На видеото се вижда как, докато шофира в посока Борино, пред..

публикувано на 24.09.24 в 15:31

Овладяха пожара в завода за хартия край Стамболийски

Овладян е пожарът в завода за хартия и целулоза край Стамболийски, съобщи за Радио Пловдив кметът на общината Петър Неделев. Пожар избухна в завода за хартия в Стамболийски Около 10.30 ч. е получен сигнал, че машина на поточната линия в..

обновено на 24.09.24 в 15:29

Пияни колоездачи се сблъскаха в Раковски, единият е със счупен крак

Единият от тях е откаран в болница. До инцидента се е стигнало  при разминаване на велосипедна алея между кварталите „Генерал Николаево“ и „Секирово“.  Единият колоездач е на 24 години, а другият – на 54. В болницата за прегледи..

публикувано на 24.09.24 в 15:24

Пожар избухна в завода за хартия в Стамболийски

Пожар е избухнал в завода за производство на хартия и целулоза в Стамболийски. От пожарната в Пловдив уточниха за Радио Пловдив, че сигналът е подаден в 10.30 ч. за пламъци в работеща поточна линия на 1 от цеховете на завода. Въпреки че..

публикувано на 24.09.24 в 11:25