Избират новия ректор на Музикалната академия

Общото събрание на Академията за музикално танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“  ще се проведе този предиобед.  Предстои да  бъде приет отчет на ректора проф. Милчо Василев и да бъде избран новият ректор на академията. По закон..

обновено на 12.02.20 в 10:20
Амфитеатърът в Пловдив

Турските туристи са най-много сред чужденците в Пловдив

Турските туристи са най-много, близо една четвърт,  от всички чужденци, посетили през декември област Пловдив. Това сочат данните на Териториално статистическо бюро Юг.   На второ място сред чуждестранните туристи се нареждат гърците, следвани от..

публикувано на 12.02.20 в 09:20

Въвеждат конструктори и роботи в образованието

Игрите Лего за образованието или как  се развива социалната и емоционална компетентност и комуникационните умения на деца в предучилищен и начален етап.  По темата ще говорят образователни експерти на събитието, което организира Център за творческо..

публикувано на 12.02.20 в 06:55

Спират временно движението по бул. "Александър Стамболийски"

Заради авариен ВиК ремонт затварят част от бул. „Александър Стамболийски“. Движението ще бъде спряно от 9 до 16часа в двете платна на булеварда в участъка от ул. „Болград”  до ул. „Околчица“. Маршрутите на автобусни линии №1, 16 и 36 по време на..

публикувано на 12.02.20 в 06:30

Авария замърси реките Юговска и Чепеларска

Авария в хвостопровод на „Лъки Инвест“ ЕООД е довела до замърсяване на водите на реките Юговска и Чепеларска днес следобед, съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и води в Смолян.  Проверката е извършена от екоинспектори от Пловдив и Смолян...

публикувано на 11.02.20 в 20:45

Откриха шофьора, блъснал дете в Асеновград и избягал

Полицията издири и откри много бързо шофьора, който преди обед блъсна дете на кръговото кръстовище до църквата "Св. Атанасий" в Асеновград. Припомням, че той е шофирал с висока скорост и е говорил по телефона по време на инцидента. Според полицията..

публикувано на 11.02.20 в 16:21

Пловдив вече има бюджет за 2020-а

След тежък дебат Общинските съветници утвърдиха с 32 ласа „за“, 12 „против“ и 1 „въздържал се“ бюджета на Пловдив. Гласовете си за бюджета дадоха съветниците от ГЕРБ, "Съюз за Пловдив", "Кауза Пловдив" и ЗС "Ал. Стамболийски".  Против гласуваха от..

публикувано на 11.02.20 в 16:00

Ако не се справим с битовата престъпност, по- добре да закрием държавата

420 души са проверени при специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в община Раковски. Установени са 59 криминално проявени лица, образувани са 5 досъдебни производства за различни престъпления, сред които незаконен дърводобив..

публикувано на 11.02.20 в 15:31

Приеха бюджета на община "Марица"

С мнозинство от 22  гласа "за" местният парламент прие бюджета на община "Марица" за 2020 година. Против финансовата рамка, която е 31 милиона  176 хиляди лв., гласува само групата на БСП. „Бюджетът е добре балансиран и съобразен с нуждите на всяко..

публикувано на 11.02.20 в 14:52

Издирват шофьор, блъснал дете в Асеновград и избягал

Кола е блъснала с висока скорост дете до магазин "Т- маркет" в Асеновград. Инцидентът е станал на кръговото кръстовище  до църквата "Св. Атанасий".  Шофьорът е избягал от местопроизшествието.  Според очевидци,  той е карал бял автомобил с неуточнена..

обновено на 11.02.20 в 14:02