Елхата на лапидариума в Стария Пловдив

"Светлина и надежда" от днес в Стария Пловдив

Тази вечер на лапидариума в Стария Пловдив българи, арменци и евреи ще запалят заедно светлините на коледната елха. Така започват декемврийските празници в архитектурния резерват, които по традиция носят името „Светлина и надежда“.  Тази година..

публикувано на 02.12.20 в 13:37

355 новозаразени с коронавирус в Пловдив, в Дома в Петково - трима

Новите случаи на коронавирус у нас са 3475 при направени 9056 PCR теста, сочат данните на Единния информационен портал към полунощ. Това е 38,3% от общия брой изследвани за последните 24 часа.   Пловдив облас т е с 355 новозаразени, втора след..

обновено на 02.12.20 в 12:55

ЕVN се готви за зимата

Над 40 специализирани машини осигури за поддръжка на електроразпределителната мрежа в Югоизточна България през зимния сезон EVN.  С оборудвани с вериги UTV-та ще разполагат клиентските центрове в Асеновград и Стамбилийски, Бургас, Сливен и Хасково.  В..

публикувано на 02.12.20 в 12:27

Атакуваха решението на ОИК да остави кмета на Калояново на поста

Красимир Димов от Сухозем, по чиято жалба Административният съд в Пловдив образува дело срещу решението на избирателната комисия в Калояново да не прекрати мандата на общинския кмет Георги Георгиев, въпреки че има влязла в сила..

обновено на 02.12.20 в 10:19

Тази вечер грейват светлините на елхата в "Тракия"

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров ще запали символично светлините на празничната елха в най-младия пловдивски район. За трета година коледното дръвче е монтирано в най-новия парк „2019” на бул. „Освобождение”, но за първи път няма да я има..

обновено на 02.12.20 в 10:17

Двудневно учение на военните в прохода Превала

Днес и утре в района на прохода Превала, местностите „Комините“ и „Белия камък“, Пета алпийска рота ще проведе занятия по тактическа подготовка.   Това съобщават от  пресцентъра на община Смолян, като предупреждават, че по време на военното учение..

публикувано на 02.12.20 в 10:14

В Пазарджик задържаха дилър на дрога

Дилър на наркотици е задържан по време на акция за противодействие на разпространението на наркотични вещества в Пазарджик. Полицейската операция е проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност”  под наблюдението на..

публикувано на 02.12.20 в 10:11

Хиляди светлини осветиха предпразнично Пловдив

Светлините на голямата елха на площад "Стефан Стамболов" осветиха предпразнично Пловдив в края на първия декемврийски ден.  Хилядите лапички по 13-метровото дърво, заело мястото на фонтана в центъра града, бяха символично запалени от шестгодишно..

публикувано на 01.12.20 в 18:01

ДГ "Зора" открива яслена група за деца на медици

По разпореждане на кмета Здравко Димитров се откриват яслени групи за децата до  3-годишна възраст на медици. От днес те могат да подават директно документи чрез  официалния сайт на Община Пловдив за яслената група на ДГ „Зора“. Родителите трябва да..

публикувано на 01.12.20 в 17:19

С 35% са намалели пътниците в градския транспортв Пловдив

С близо 35% са намалели пътниците в градския транспорт заради дистанционното обучение на учениците и студентите и хората, които работят от вкъщи, сочи анализът на Общинско предприятие „Организация и контрол по транспорта“. В работни дни колите на..

публикувано на 01.12.20 в 16:20