Нови две деца в Пловдив с коклюш, заболелите са вече 23-ма

Две деца на 14 и 10 години в Пловдив са заразени с коклюш през Великденските празници. Заболяването при тях протича леко, учениците са на домашно лечение.  И  двете деца са били имунизирани за коклюш. Те учат в Национална гимназия за сценични и..

публикувано на 07.05.24 в 15:07
Снимката е илюстративна

Арестуваха трима хулигани, сбили се с полицаи в Пазарджик

В Пазарджик трима хулигани са арестувани след пиянска свада и бой с полицаи. Инцидентът е станал вечерта на Гергьовден в известния като ромски квартал „Изток“ след  подаден сигнал за шумно празненство.  На мястото веднага пристигнал автопатрул, който..

публикувано на 07.05.24 в 13:00

Арестуваха двама шофьори, опитали да подкупят полицаи

Единият случай е от Пловдив, съобщават от полицията. Екип на Четвърто РУ спрял за проверка Плек автомобил „Фолксваген“ на бул. „Княгиня Мария Луиза“. Зад волана бил 49-годишен криминално проявен мъж, който подхвърлил две банкноти по 50 лева на..

публикувано на 07.05.24 в 12:17

Слаб земен трус е регистриран край Девин

Земетресение с магнитуд 2,6 е регистрирано в 01:09 ч. в района на град Девин, съобщава Националният сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН.  Епицентърът е бил на 60 км от град Пловдив и на 140 км от град..

обновено на 07.05.24 в 11:08

Завършват ул. "Д-р Георги Странски" в район "Източен"

Започва последният етап от ремонта на ул. „Д-р Георги Странски” в пловдивския район „Източен“.  До 9 юни се предвижда да бъде изцяло обновен участъкът от ул. „Коста Паница” до ул. „Генерал Радко Димитриев”.  За този период от време пътната..

обновено на 07.05.24 в 07:06

Слънчев майски ден ни очаква днес

Днес времето ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, според прогнозата на НИМХ.  В следобедните часове, главно над планинските райони, ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми.  Ще духа слаб вятър от..

публикувано на 07.05.24 в 06:21

Християни и мюсюлмани празнуват заедно в Родопите

Гергьовден е един от най-почитаните празници в Родопите както от християни, така и от мюсюлмани, известен сред тях като Едерлез. След сутрешното измиване с роса по поляните родове и приятели се събират на обща трапеза, на която задължително присъства..

публикувано на 06.05.24 в 17:12

Катастрофа затрудни трафика по Околовръстното шосе на Пловдив

Километрично задръстване се образува на изхода на Пловдив след "Пещерско шосе".   Причината е инцидент, станал в ранния следобед при отбивката за колелото към Пазарджишко шосе. Катастрофа е на самия мост.  Ударена е предницата на лек автомобил, движещ..

публикувано на 06.05.24 в 14:22

ИТН и "Солидарна България" регистрираха листите си в Пловдив

Две партии регистрираха днес листите си за парламентарните избори в Пловдив.  Водач на листата  на " Има такъв нaрод " за 16-ти многомандатен избирателен район е Станислав Балабанов.  Той я регистира лично в Районната избирателна комисия, заедно с..

публикувано на 06.05.24 в 13:00

Музеят на авиацията празнува с отворени врати

Музеят на авиацията отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия с вход свободен, безплатен музеен тур и активности за деца. В деня на отворените врати, от 10 до 16.30 часа, гостите на музея ще имат възможността да разгледат..

публикувано на 06.05.24 в 09:29