Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завършват ул. "Д-р Георги Странски" в район "Източен"

| обновено на 07.05.24 в 07:06

Започва последният етап от ремонта на ул. „Д-р Георги Странски” в пловдивския район „Източен“. 

До 9 юни се предвижда да бъде изцяло обновен участъкът от ул. „Коста Паница” до ул. „Генерал Радко Димитриев”. 

За този период от време пътната отсечка ще бъде затворена да движение на моторни превозни средства, съобщават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. 

Възстановява се движението в пътните участъци, където ремонтните дейности в досегашните три етапа приключиха успешно.

"Ремонтът включва подмяна на настилката, разширяване на тротоарите, маркировка. Тази улица ще облекчи доста трафика в района. Улицата е чисто нова, дълга е около 400 метра. Там ще бъдат изградени 2 иновативни пешеходни пътеки, които ще светят през нощта. Ще ги има само там в Пловдив", каза в предаването "Точно днес" кметът на район "Източен" Емил Русинов. 

Продължението на „Д-р Георги Странски” и реконструкцията на останалата част от улицата се реализират по проекта на Община Пловдив за създаване на нова пътна връзка между квартал „Гладно поле” и бул. „Санкт Петербург”.


По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха двама пловдивски лекари за източване на Здравната каса

Районната прокуратура в Пловдив обвини двама практикуващи лекари в документна измама, довела до източването на 12 900 лева от бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Това е станало чрез подправяне на месечни отчети за извършена лекарска работа.  Единият лекар на 55 години, с инициали Н.П., е обвинен като извършител на измамата, а другият..

публикувано на 10.07.24 в 12:11

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

публикувано на 10.07.24 в 11:21

В Пазарджик могат да видят графика за сметоизвозване онлайн

Жителите на Пазарджик ще имат достъп до графика, по който ще се извършва сметоизвозването в региона. Информацията може да се види на официалната интернет страница на общината.  По този начин ще се организира гражданският контрол върху качеството на извършената услуга.  Секция“ Чистота“ в сайта на общината дава възможност за обратна връзка, което ще..

обновено на 10.07.24 в 10:17

Съдът даде ход на делото срещу Рангел Бизюрев

Пловдивският окръжен съд реши делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица за убийството на Димитър Малинов преди година да се гледа по общия ред с разпит на всички свидетели.  На днешното разпоредително заседание защитата на подсъдимия поиска процесът да се разгледа по съкратената процедура, като се разпитат шестима..

публикувано на 10.07.24 в 09:52

Започва разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

За днес е насрочено първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година, като престъплението е извършено с особена жестокост.  Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или..

обновено на 10.07.24 в 08:28