Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ще има ли реална предизборна кампания - една от темите в "Ден след ден"

Пионерски град ли е Пловдив за българската политика, ще се случи ли реална предизборна кампания под тепетата и в страната, която да индуцира у хората желание да гласуват – след като са ясни водачите на листи за Пловдив от всички основни партии и коалиции, темата ще коментираме в това издание на „Ден след ден със социолога Първан Симеонов от Галъп Интернешънъл, който е и част от Гражданския борд за честни избори – органът, който провежда днес своето второ заседание. 

По Радио Пловдив продължаваме да ви запознаваме с водачите на листи под тепетата и в областта – ще чуете гласовете на Павел Шопов, който е първа номинация на „Атака” в града, Димитър Дъбов, водач на кандидатите от БСП за областта и съперника му в региона – Борис Ячев от коалицията на ВМРО и НФСБ – Патриотичен фронт. 

Извън политиката, в аванс ще чуем разказ за предстоящото поредно издание на театралния фестивал „Сцена на кръстопът”. Икономисти и компютърни спецове бяха сред желаещите да се обучават в новата Духовна академия на Пловдив. От репортажа на Антоанета Петричанска ще научим как мина откриването за първия випуск на академията.

Още от категорията

"Добро утро, Ден!" с Недялка Петрова

Недялка Петрова успешно съчетава в живота си любопитството породено от историята и археологията, писането на книги и любовта към изкуството. Потопи ни в разказа си за силата на Родопа планина, случайните срещи и ароматите на Пловдив. Сподели, че някъде в себе си носи далечна следа на Захари Зограф, обича да рисува, а фотографията е другата и страст. Това..

публикувано на 03.07.20 в 17:33

"Добро утро, ден!" с проф. Любомир Караджов

"Добро утро, ден!" е с проф. Любомир Караджов . Той е наш колега журналист, сега преподавател по ПР в АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив.  В личен план ни довери колко много обича родния Пловдив, рокмузиката и аромата на кафето и това, че мечтае за Южното Черноморие. Научаваме за предизвикателствата пред него в професионален план,..

публикувано на 26.06.20 в 13:22

"Добро утро, Ден!" с Краси Алексиева

Домакин на повече от 500 изложби в Галерия "Възраждане", която я вдъхновява вече 25 години, поетеса с четири стихосбирки, автор на албумите с есета "Пътят на художниците", с мечта този път да има продължение, майка, баба, библиоман, усмивка и енергия, софиянка - попила Пловдив с бохемските му спомени, модерния му ритъм и тихите истории на калдъръмените..

публикувано на 19.06.20 в 11:38

"Добро утро, ден" с Венера Атанасова

В рубриката „Добро утро, Ден“ тази седмица гостува преводачката Венера Атанасова. Тя е родена в  Пловдив и започва професионалния си път с преводи към познатото ни от близкото минало  филмотечно кино „Христо Ботев“, превеждайки  редица игрални филми. Сред тях са „Кеят на мъглите“, „Голямото плюскане“, „Пусикет“, „Метрото“ и над 50 заглавия от..

обновено на 12.06.20 в 10:51

"Добро утро Ден!" със Събка Дякова - Чехович

В рубриката „Добро утро Ден“ гостува психологът Събка Дякова-Чехович .  Разказва ни за магията на своето утро, ритуалите, прекрасните гледки, песента на птиците, грижата за тялото и духа. Научихме какво подслажда живота и , защо обича случайните срещи и как рисуването показва нашата същност. Сподели любимите си места и преживявания,  изпитанията..

публикувано на 03.06.20 в 17:12