Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изборни и университетски сюжети плюс "Професия лъжец"

"Точно днес" на 19 септември от 6 до 9.30

„Искам да „купя” твоя глас” - мото на националната информационна кампания за насърчаване на избирателната активност. По темата,  разговор с политолога Димитър Димитров.

Университетски сюжети : Във Венеция в университета Ка Фоскари се откри специалност „Българска филология”, а в българските университети има свободни места. Защо затихва интереса към перспективни и високо оценени специалности като етнологията – науката  за  различните човешките общности и умението да живеем в това различие. Има ли общ упадък на хуманитаристиката ? Събеседник в студиото доц. Мария Шнитер от Пловдивския унивреситет „Паисий Хилендарски”.

Бившият премиер Иван Костов директор на Лаборатория по управление на рискове за икономическите рискове пред страната. 

В зона „Култура” – „Професия лъжец”, спектакълът от „Сцена на кръстопът” тази вечер в Дома на културата, с награда „Аскеер” за режисура и „Икар” за най-добър спектакъл.  Интервю с режисьора Теди Москов. И художникът Данчо Григоров, "асоциативна звезда" по колегиално определение, за изложбата си в Културния център на Радио Пловдив.


Още от категорията

Неделни емоции с „Шейкър“

За едни, днешният ден е празник на виното, за други е празник на любовта. Има и такива, които отбелязват 14 февруари, като двоен празник. Изберете отбора или на чия страна ще застанете и бъдете с нас! Днес говорим за почитането на бившите партньори, като предпоставка за хубави следващи връзки. Десислава Писарова, психолог и арт терапевт е нашият..

обновено на 14.02.21 в 12:52

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44