Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Световноизвестната Галина Врачева в "Срещи"-те на 11 октомври

Прочутата пианистка Галина Врачева за импровизациите в музиката и живота. И още - за надхитрянето й с умението да възприемеш и приемеш действителността.

Галина Врачева за основната цел на съдбата да те вкара в нежелани диалози, за които с готовност би казал: "Не, благодаря!" 

В "Срещи"-те на 11 октомври от 9.00 часа.

Галина Врачева е завършила Държавната музикална академия "Панчо Владигеров" в две специалности - "Пиано" при проф. Лили Атанасова и "Композиция" при проф. Парашкев Хаджиев. В момента тя живее в Цюрих. 

Галина Врачева е работила като гост-професор в консерваторията в Амстердам, лауреат е на много международни конкурси, участвала е в редица фестивали, член е на журито на престижни конкурси. Пианистката преподава в висшето музикално училище в Мюнхен и консерваторията "Чайковски" в Москва. Галина Врачева е имала множество  турнета в Европа, Америка и Азия. 

Още от категорията

"Добро утро, Ден!" с Росица Касабова

Тази напрегната седмица имаше  своето слънчево утро с гостуването на Росица Касабова. Зад крехката й фигура и по детски широка усмивка стои сериозен бизнес нюх и размах да ръководи винопроизводство, така че наши продукти да покоряват и чужди пазари.  Жена, която след своето изпитание, днес дава уроци по надежда и успех. Намигане към делничното,..

публикувано на 20.03.20 в 18:04

Надя Фурнаджиева в "Добро утро, ден!"

Издателят и преводач Надя Фурнаджиева е гост на предаването "Добро утро, ден!".  Тя сподели, че обича моментите у дома, както и да търси новите предизвикателства пред издателството. Пловдивчанка, която заобичва книгите от дете, и заедно с баща си от малка е споделяла с него - радостта от четенето. Аз имам 99% врагове и 1 % приятели, но точно те са ми..

обновено на 16.03.20 в 09:38

Трима пловдивски карикатуристи в „Алтер его”

Ириен Трендафилов, Цочо Пеев и Нежна Филипова ще гостуват в извънредното издание на „Алтер его”, а то е извънредно, защото по изключение предаването ще се излъчи в неделя и понеделник.  Не пропускайте трите радио-карикатурни изложби, които ще подредим в ефира на Радио Пловдив. „Алтер его” ще звучи в неделя от 6.00 ч. сутринта и в понеделник..

публикувано на 13.03.20 в 10:50

Доктор Милен Врабевски в "Добро утро, ден!"

В „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува доктор Милен Врабевски – един от най-успешните иноватори у нас, лекар, предприемач, филантроп, музикален продуцент и композитор, меценат, с множество родолюбиви каузи. Доктор Милен Врабевски е собственик и изпълнителен директор на най-голямата научноизследователска организация в Югоизточна Европа, а..

публикувано на 06.03.20 в 11:40

Васил Самоковлиев в "Добро утро, ден!"

Наричат  преводача Васил Самоковлиев  пане Василе, кирие Василе, Васко Златоуст, и българския Дон Кихот.   „Когато нямам какво повече да раздавам, раздавам себе си.“   Преводач от чешки език, университетски преподавател в Пловдивския университет и екскурзовод с чешки, руски и гръцки, след 22 години в Прага, Васил Самоковлиев се завърна..

публикувано на 28.02.20 в 17:31