Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ден след ден” в сряда - За кабинета днес предпоследно, утре - вероятно

„Завесата е вдигната, прожекторите светят, да излизат артистите!” – Това, за жалост, още не можем да го кажем. Политическият театър все още е под, а не на сцената.

Преди близо час Бойко Борисов обяви: „Утре или връщам мандата, или ще предложа кабинет.” Или както биха казали родопчани:”Дъл”ь – ъ”ль?”

И тъй като в мътни преговори хипотези се въдят най-лесно, въпросителните остават. Както и опитите на ГЕРБ да се разберат с реформаторите и патриотите за новия кабинет.

След снощния внезапен отказ на партиотите да подкрепят ГЕРБ и Реформаторите заради отсъствието на техни приоритети в програмната декларация, днес има нови преговори с Фронта. Ще сработи ли формулата 2+2 или ще има върнат мандат? – Питаме представител на преговорния екип на Патриотичния фронт – пловдивския  депутат Борис Ячев, който е съпредседател на НФСБ от квотата на ВМРО;

Минаването по тънкия лед на преговорите или евентуалното пропадане и неговите измерения ще коментираме с проф. Георги Карасимеонов, шеф на катедра „Политология“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и изпълнителен директор на Института за политически и правни изследвания;

И още:

Защо здравният министър и Лекарският съюз настояват за вдигане на здравната вноска, без да има реформи в системата и при яснотата, че парите отнове ще потънат? Кой ще гарантира, че по-висока вноска означава и по-добро здравеопазване? – Отговорът ще е на д-р Димитър Шишков, известен пловдивски уролог, вече депутат от Пловдив от Реформаторския блок;

Правим опит да се свържем и с още един пловдивски депутат – земеделеца Николай Ненчев, чието име се появи като номинация за военен министър в новото правителство;

Кореспонденткта ни в Асеновград Емилия Куюмджиева разказва за започващото  аварийно укрепване на два опасни язовира край село Тополово; 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02