Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В "Ден след ден": различни погледи

Снимка: архив

По различен начин оценяват нивото на данъка върух автомобилите в Пловдив кметът Иван Тотев и съветничката от опозиционната група „Обединение за Пловдив” Дани Каназирева. Според Каназирева налогът трябва са се намали, защото е по-висок от софийския. А известно е, че доходите в столицата са по-високи. Иван Тотев обаче, не вижда причина налогът да се намалява и  го определя като по-нисък от този в София, Варна и Бургас.

По различен начин продължаваме да гледаме и на близкото си минало-на времето отпреди 25 години. Вече четвърт век днешната дата е неизбежен вододел между безвремието на късния соц с наченки на капитализъм, и капитализмът с рецидиви и носталгия по социализма, който дойде след това. В същото време преломът продалжава да е оценяван по различен начин в зависимост от това кой каква позиция в преразпределението на пари и власт е успял да заеме. 

В Асеновград ще отбележат 25-годишнината на Етнографската къща с прожекция на документален филм от откриването и именно в деня на промяната. А за да припомнят, че са в сърцето на традиционен винарски регион, организаторите са направили така че от дворната чешма в Синята къща да потече червено вино.


Още от категорията

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44

"Добро утро, ден !" с Русалия Кирова

В "Добро утро, ден!" гостува Русалия Кирова балерина и балетмайстор, основател на балетните паралелки в Музикалното училище и  муза на художника Димитър Киров.  Легендарната им любовна история продължава 50 години. Затова и Ди Киро ,царство му небесно, ще бъде и в този разговор.   „ Аз продължавам да  живея с него и картините му“, казва..

публикувано на 16.07.20 в 14:18