Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес": Първи декември е!

Какво подсказват пукнатините, които остави силовият юмрук на държавата след най-мащабната си  от години акция?  

За паралелните общества, ДАНС, профилактирането,  кадруването и опасните грешки  ще питаме депутата от ГЕРБ и  бивш шеф на  Комисията по досиетата Методи Андреев. 

 Водещи наши творци  стават търсачи на алтернативни културни убежища. След странния избор Слави Бинев за  председател  на Парламентарната комисия за култура и медии ще чуем аргументи за тярната реакция от  режисьора Явор Гърдев.

За общото предимство на Европа, Балканите и Пловдив като  територия на развит световен туризъм ще разговаряме с Ерик Лейдън – вицепрезидент на една от най- влиятелните туристически компании на Стария континент.

А в минутите за култура  полската поетеса Ева Липска, чиито писма разграждат времето с любовта на непознат,  ще ни представи поетесата Силвия Чолева преди срещата  в  „Петното на Роршах”

И не забравяйте да дойдете тази вечер в 18 ч. на площад „Стефан Стамболов”, за да видим заедно как коледната елха на Пловдив ще заблести в светлини!


Още от категорията

Неделни емоции с „Шейкър“

За едни, днешният ден е празник на виното, за други е празник на любовта. Има и такива, които отбелязват 14 февруари, като двоен празник. Изберете отбора или на чия страна ще застанете и бъдете с нас! Днес говорим за почитането на бившите партньори, като предпоставка за хубави следващи връзки. Десислава Писарова, психолог и арт терапевт е нашият..

обновено на 14.02.21 в 12:52

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44