Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" - за старостта, свободата, сигурността и духовната мощ

Изцяло в НОИ или в частни фондове? 

 Резултатът от болезненото прекрояване на пенсионния модел  отвори път за  свободната ни воля с декларация. Поставят ли знак за равенство законовите промени между правото на избор и правото на сигурност за старостта и финансовия й статус.  По темата  ще разговаряме  с юриста и депутат от РБ Димитър Делчев.

Преди премиерата на романа-летопис от края на Първата българска държава във връзка с 1000-годишнината от смъртта  на Цар Самуил. „Самуил - цар Български” – разговор с декана на Филологическия факултет в ПУ „Паисий Хилендарски” доц. д-р Живко Иванов за държавника, държавността и темелите на духа.

И както винаги в сряда – „Великите европейци” с Пламен Асенов. В рубриката днес -  Франсис Бейкън  - английски философ, юрист, политик и писател.  

   


Още от категорията

Неделни емоции с „Шейкър“

За едни, днешният ден е празник на виното, за други е празник на любовта. Има и такива, които отбелязват 14 февруари, като двоен празник. Изберете отбора или на чия страна ще застанете и бъдете с нас! Днес говорим за почитането на бившите партньори, като предпоставка за хубави следващи връзки. Десислава Писарова, психолог и арт терапевт е нашият..

обновено на 14.02.21 в 12:52

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44