Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ситуацията в страната при тежките метеорологични условия

Снимка: Венелина Попова

В Гълъбово министърът на вътрешните работи в оставка Веселин Вучков обобщи ситуацията в страната при тежките метеорологични условия: Работим активно с всички мобилни оператори и поетапно се включват клетките, включително и в най-засегнатите области, като например Смолян. Съдействаме също така в по-малките населени места при молба на местната власт за доставка на храна и лекарства на хора, които са откъснати от света.

Главен комисар Николай Николов заяви, че всеки момент ще бъдат вдигнати хеликоптерите на военновъздушните сили за уточняване на авариите по високата мрежа в Кърджалийска област. Ситуацията в Смолян все още не позволявала това.

В Гълъбово с подаване на напрежение от ини Марица-изток" е възстановено електрозахранването на града и селата. Продължават отводнителните дейности в 20-киловолтовата подстанция. Кметът Николай Тонев съобщи, че има решение за ограждането ѝ с нова стабилна дига. След процедура в Министерския съвет кметовете от пострадалите на предишното наводнение общини ще получат помощ от държавата, в Гълъбово очакват 250 хиляди лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Има подобрение на обстановката в Смолянско

Електрозахранването в Смолян е отчасти възстановено. Има подобрение на обстановката, каза областният управител Недялко Славов . В Смолян, Чепеларе и Пампорово електрозахранването е възстановено. Проблеми има единствено в някои квартали на града...

обновено на 09.03.15 в 15:42

Продължава разчистването на пътя за село Манастир

Аварийни екипи помогнаха на блокираните от няколко дни на Кръстова гора трима души и те вече са свалени от района. Остава в сила бедственото положение в Община Лъки. Със селата няма връзка, тъй като на места снежната покривка надхвърля 2 метра. Не е..

обновено на 09.03.15 в 18:06

Над 40 сигнала са получени в Центъра за спешна помощ в Кърджали

Над 40 сигнала само до ранния следобед получи Центърът за спешна помощ в Кърджали. Повечето от тях са в труднодостъпни махали, докъдето не могат да стигнат високопроходимите машини на спасителите. Лекарите са принудени да ходят пеша в дълбоките преспи, за..

обновено на 09.03.15 в 16:29

Много от общините остават в бедствено положение

Общините Гълъбово, Батак, Минерални бани и Якоруда обявиха бедствено положение.  Това съобщи за "Хоризонт"  Първан Секиранов  от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението":  По данни на енергийните оператори над 760 населени места са без ток. Имаме..

обновено на 09.03.15 в 18:22