Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Много синьо "Точно днес" :)

Морско синьо до калдъръмените улички на Стария Пловдив. Градските пейзажи от Бургас и Пловдив са на художника Ненко Чанев, който открива трета самостоятелна изложба в Пловдив утре в галерия "Червеното пони". Преди това ще я представи за нас в минутите за култура на "Точно днес". 

Ще научим и кой е подкрепеният за кандидат-кмет на Реформаторския блок в Пловдив? Разговорите ще са с Пепа Деведжиева, лидер на ДСБ и със Здравко Димитров, който вече се обяви за независим кандидат, напускайки ГЕРБ.

Още една градска тема с продължение: повече за  проекта "Енергийно обновяване на българските домове". От 17,30 до 19,30 часа от днес до 7 август на пл. "Централен" може да се информираме за всичко важно по санирането на панелките в Пловдив. Тук ще са експертите от МРРБ в рамките на информационните дни, а преди срещата с пловдивчани ще разкажат новостите.

Заради новото ценово решение на КЕВР, в което се изравнява размерът на добавката „задължение към обществото” за бизнеса и домакинствата, работодателските организации поискаха  нови законодателни промени, които да ограничат включването на нови електроцентрали на преференциални цени, и заплашиха с искане на оставки и нови, по-силни протести. Премиерът Борисов отговори, че по-високите цени на тока за бизнеса пък няма да доведат до вдигане на цените на основните хранителни продукти.

Инж. Александър Загоров, конфедерален секретар на КТ "Подкрепа" ще чуем с позиция как преминаха на страната на бизнеса, когато става въпрос за цената на тока.

Слушайте ни -програмата започва от 7 в утрото на 4 август!Още от категорията

Неделни емоции с „Шейкър“

За едни, днешният ден е празник на виното, за други е празник на любовта. Има и такива, които отбелязват 14 февруари, като двоен празник. Изберете отбора или на чия страна ще застанете и бъдете с нас! Днес говорим за почитането на бившите партньори, като предпоставка за хубави следващи връзки. Десислава Писарова, психолог и арт терапевт е нашият..

обновено на 14.02.21 в 12:52

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44