Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нов сезон с постоянни играчи на терена: избори и политика

2 септември събира депутатите за есенната сесия на парламента. Какви са очакванията за новия политически сезон ще прогнозираме с директора на  социологическата агенция "Галъп Интернешънъл " Първан Симеонов. Той ще оцени и шансовете на кандидатите за кмет в Пловдив, Пазарджик и Смолян на парламентарните сили.

Рулетката на местния вот Пловдив вече е в ход. Основните партии имат номинирани играчи. 

Поредната кандидатура за кмет е тази на АБВ.  Това е адвокат Георги Илчев, с него ще говорим за програми, проекти и нова визия на град Пловдив, където очакваме кандидатите да са над 10.

Ще ви поканим на премиера: "Децата на Хамелн" се играе за първи път днес на сцената на Кукления театър.

За новата приказка с немски привкус и руска режисура ни разказва директорът на театъра Виктор Бойчев.

Аудиоразказ за един от основоположниците на модерната социология и политология - Алексис дьо Токвил. Във "Великите европейци" след 9 часа с Пламен Асенов.

Още от категорията

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44

"Добро утро, ден !" с Русалия Кирова

В "Добро утро, ден!" гостува Русалия Кирова балерина и балетмайстор, основател на балетните паралелки в Музикалното училище и  муза на художника Димитър Киров.  Легендарната им любовна история продължава 50 години. Затова и Ди Киро ,царство му небесно, ще бъде и в този разговор.   „ Аз продължавам да  живея с него и картините му“, казва..

публикувано на 16.07.20 в 14:18