Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изборът "Точно днес" на 23 септември

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова страните от ЕС да подпомогнат финансово Световната програма по прехраната на ООН, която беше принудена да съкрати помощите си за бежанците поради липса на средства.
"Това е въпрос, който не търпи отлагане", изтъкна Туск в писмо, адресирано до участниците в срещата на върха на ЕС, която ще се състои на 23 септември в Брюксел. Целта на срещата е да се намери общ отговор на ЕС на бежанския поток. 

Не само бежанците имат право на живот, написа журналистът Калин Манолов-коментар за бежанската криза ще чуем в програма "Точно днес".

Какви избори ни очакват у нас? Как ще гласуваме и кое ще ни гарантира почтеност на вота? Въпросите ще отправим към Калин Славов, изпълнителен директор на Асоциация "Прозрачност без граници". Те днес провеждат дискусия в Пловдив, посветена на работата на местните власти в Южен централен регион. 

Аудиоразказ за "последния ренесансов човек", наричан още "Аристотел на ХІХ век", ученият и животохолик - Александър фон Хумболт. Във "Великите европейци" на Пламен Асенов след 9.00 часа.


Още от категорията

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44

"Добро утро, ден !" с Русалия Кирова

В "Добро утро, ден!" гостува Русалия Кирова балерина и балетмайстор, основател на балетните паралелки в Музикалното училище и  муза на художника Димитър Киров.  Легендарната им любовна история продължава 50 години. Затова и Ди Киро ,царство му небесно, ще бъде и в този разговор.   „ Аз продължавам да  живея с него и картините му“, казва..

публикувано на 16.07.20 в 14:18