Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работници от "Монтюпе" в Русе протестират в защита на фирмата

Снимка: Ася Пенчева

Около стотина работници на френската фирма за производство на автомобилни части "Монтюпе" в Русе излязоха на протест в защита на своя работодателя. Според тях компанията е несправедливо обвинена като основен замърсител на въздуха над града и настояха да се обявят и другите нарушители на еконормите.

В продължение на два часа работници от фирма "Монтюпе" останаха с плакати на площада пред Общината в Русе и внесоха подписка в администрациите на областния управител и кмета срещу (според тях) несправедливите обвинения към компанията за замърсяване на въздуха в града и спирането на една от леярните.

Под искането да се установят всички замърсители на въздуха, водите и почвите в Русе са положили подписите си 667 работници от фирма "Монтюпе".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Затвориха цех на "Монтюпе" в Русе

Заповедта за затваряне на инсталацията за каруселно леене на алуминий в завод "Монтюпе" в Русе беше издадена на 23 септември, но от фирмата отказаха да я получат и доброволно да я изпълнят. Това наложи принудително пломбиране на леярната. Повече от три часа..

публикувано на 25.09.15 в 19:06

Регионалната екоинспекция в Русе ограничи дейността в завода "Монтюпе"

Регионалната екоинспекция в Русе от днес ограничи дейността в завода за производство на автомобилни детайли "Монтюпе" и затвори едно от промишлените халета за каруселно леене на алуминий. Това стана със специална заповед на директора на РИОСВ-Русе инж...

публикувано на 23.09.15 в 19:30