Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Точно днес" - за "Орлов мост" и забравените ценности

В зоната на  безтегловността – в институционалния и геополитически  периметър на  размирното време, обрулени от  вихъра на  моралните предателства, монополите, бежанците, олигарсите, стратегическите цели, съвременните страхове и нуждата ни от оцеляване ще разговаряме с писателя Владимир Зарев. Новият му роман „Орлов мост” ще бъде представен в книжарница „Хермес” – Централ. 

Минути след новините в 8 ч. ще го попитаме за лъжата като истина, за измамата като морал, беззаконието като ред, свободата като безнаказаност  и отражението на национализма в кривото огледало на подмяната.

В диалог с Боряна Ботева – заместник-председател на УС на Организацията на пациенти с ревматологични заболявания в България ще обявим старта на информационната кампания „Не сме от дърво!”, целяща да  постигне утвърдителен отговор на въпроса „Ще бъде ли някога пациентът в центъра на здравната грижа у нас?”

В деня,  който в традиционния календар на българите бележи  прехода към зимата и църквата почита Света Параскева, наричана още Света Петка,  ще направим опит за мъничко бягство от  суетата на деловия ден със съкровена молитва  за дома и семейството.  Галя Митева ще бъде в православния храм „Света Петка” в Пловдив минути преди празничната служба

А в минутите за култура след 9 – рубриката на Пламен Асенов „Великите европейци” е посветена на великия немски политик Конрад Аденауер, без когото и до днес вероятно Европа щеше да остане разделена.


Още от категорията

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44

"Добро утро, ден !" с Русалия Кирова

В "Добро утро, ден!" гостува Русалия Кирова балерина и балетмайстор, основател на балетните паралелки в Музикалното училище и  муза на художника Димитър Киров.  Легендарната им любовна история продължава 50 години. Затова и Ди Киро ,царство му небесно, ще бъде и в този разговор.   „ Аз продължавам да  живея с него и картините му“, казва..

публикувано на 16.07.20 в 14:18