Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

От депутатския имунитет, през изборните анализи... до Амазонка

| обновено на 27.10.15 в 16:54

Консултации за промени в Коституцията, които да доведат до падане на имунитета на депутати за престъпление от общ характер поискаха от ПП ГЕРБ.  Идеята на управляващите идва след поредицата хулигански прояви на народния представител Волен Сидеров.

Трябва ли да падне депутатския имунитет ще питаме в първите минути след 8  юриста и председател на 39-то Народно събрание проф. Огнян Герджиков.

Прочит на официалните резултати от проведените избори търсим от политолога и експерт по конституционно право Даниел Смилов.

Продължаваме и срещите с избраните на първи тур кметове. Разговорът в ефира на Радио Пловдив на 28 октомври ще е с Мирослав Янчев от ГЕРБ -  новият стар градоначалник на  Златоград.

И още от темите в програмата: Премиера на книгата на Илко Минев „Дъщерята на реките“ ще се състои в книжарница „Хеликон Център“. За зашеметяващата история, която описва разорението на каучуковите плантации и одисеята на златотърсачите по величествената Амазонка ще ни разкаже авторът, който идва в Пловдив от Бразилия, където живее.

Както всяка сряда, в минутите след 9 ще се насладите на рубриката на Пламен Асенов „Великите европейци“. Този път аудиоразказът е посветен на Алесандро Волта - италиански учен, физик и химик, на чието име е наречена единицата за електрично напрежение волт.

Слушайте ни, започваме точно в 6!

Още от категорията

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44

"Добро утро, ден !" с Русалия Кирова

В "Добро утро, ден!" гостува Русалия Кирова балерина и балетмайстор, основател на балетните паралелки в Музикалното училище и  муза на художника Димитър Киров.  Легендарната им любовна история продължава 50 години. Затова и Ди Киро ,царство му небесно, ще бъде и в този разговор.   „ Аз продължавам да  живея с него и картините му“, казва..

публикувано на 16.07.20 в 14:18