Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Black friday и за МиГ-29 - теми в "Ден след ден"

МиГ-29 в полет
Снимка: Николай Димов

Българският парламент направи първата стъпка за откъсването на българските ВВС от тоталната зависимост от Русия и ратифицира споразумението за ремонт на 6 от двигателите на нашите МиГ-29 в Полша. 

Нямаше изненади в парламентарната подкрепа, а против бяха традиционно гледащите към Кремъл БСП и Атака. А, подкрепящите управлението АБВ не участваха в гласуването, но като се има предвид от къде произхожда формацията, това също не е изненада. 

Така до купуването на нови машини за бойната ни авиация, които определено няма да са от Русия, няма да зависим от добрата воля на Москва да спазва ли сроковете по договорите или не. На този етап обаче гаранция, че новите ни партньори ще са достатъчно коректни е само общото ни членство в НАТО. Което би трябвало да е добро начало. 

Основателни ли са аргументите на опозицията и на руската РСК „МиГ“, че поляците нямат лиценз да ремонтират самолети на други страни ще питаме председателя на фондация „Български ВВС“ ген. Спас Спасов. Ще говорим и за сваления руски СУ-24 от турските изтребители и за очаквания ответен ход на Кремъл.

Шопинг манията обзе страната и в частност Пловдив, „Черният петък“ шества из повечето магазини, където въпреки работния ден, изобилства от народ. Времето, опитало се да оправдае буквално тъмния нюанс на петъка, оказа се минимална пречка за шопинг-маниаците. Иначе годишната винетка от 97 лева е скъпа, но няма пречка да пръснем в пъти по-голяма сума само за ден. Очаквайте по темата репортажа на Живка Танчева.

Отново времето не спря и не развали настроението на последователите на Дионисий – с дефилето на младото вино шества и Антоанета Петричанска.

За новия център в Пловдив за хора с редки болести ще е репортажа на Иванка Петкова.

Димитър Владимиров бе на делото за мерките за неотклонение на управители на таксиметрови компании, укривали данъци.

А Емил Костов ще ни разкаже за пловдивската среща на представителите на Българската петролна и газова асоциация.

Още от категорията

Неделни емоции с „Шейкър“

За едни, днешният ден е празник на виното, за други е празник на любовта. Има и такива, които отбелязват 14 февруари, като двоен празник. Изберете отбора или на чия страна ще застанете и бъдете с нас! Днес говорим за почитането на бившите партньори, като предпоставка за хубави следващи връзки. Десислава Писарова, психолог и арт терапевт е нашият..

обновено на 14.02.21 в 12:52

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44