Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За сигурността, парите и хората с увреждания говорим в "Ден след ден"

Британският премиер Дейвид Камерън идва на официално посещение в България следобед. По програма той ще се срещне с президента Росен Плевнелиев и с министър-председателя Бойко Борисов, като двамата премиери ще обсъдят предложените от Великобритания реформи в ЕС, миграционния натиск и сигурността на външните граници на съюза.

Дейвид Камерън е сред европейските лидери, които са най-застрашени от терористично нападение, затова визитата му е свързана с драконовски мерки за сигурност.

Готови ли са нашите служби да отговорят на високите очаквания да ни защитят от терористична заплаха, справиха ли се адекватно с (за щастие!) фалшивите сигнали за бомби, които „валят” напоследък и има ли реална заплаха за България – за това ще говорим с експерта по сигурност и бивш директор на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров.

Стреснати от кризата, много хора с години държаха парите си в банки, поблазнени от високите лихви по депозитите. БНБ обаче обяви, че от догодина въвежда отрицателни лихви за банките, като целта е да се освободи свеж ресурс, който да задвижи икономиката. Как да действаме финансово грамотно и къде да вложим изгодно парите си, ще търсим съвет от кредитния консултант Тихомир Тошев.

Как върви ремонтът и реконструкцията на 2 от пловдивските улици, провери днес кметът Иван Тотев. Какво констатира градоначалникът, ще чуем в  репортажа на Емил Костов.

Сериозни финансови злоупотреби откри само за месец от управлението си новият кмет на община Сопот. Какви са констатациите и какви мерки ще предприеме, ще питаме Деян Дойнов.

На международния ден на хората с увреждания ще търсим и гледната точка на тези, които се грижат за тях. Ще говорим с Росица Георгиева, директор на Дневния център за хора с увреждания към Комплекса за социални услуги „Св. Георги” в Пловдив.

Програма „Ден след ден” на Радио Пловдив продължава от 15 до 17 ч. Слушайте ни!


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02