Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ден след ден“ в слънчевия първи зимен ден

С температура 15 градуса в Пловдив посрещаме най – краткия ден за тази година – 22 декември. Според народните вярвания, ако в днешния Ден на Света Анастасия времето е топло, през юни следващата година също ще е топло и сухо.

Снимка

Не заради слънцето, цената на петрола на световния пазар се срина до 11-годишно дъно, както през 2004 година. Какво се случва у нас?

Ще поевтинеят ли горивата по бензиностанциите? След като ни „сурвакаха“ предколедно с по – скъпи винетни, защо властите не желаят да се заемат със сивия и черния сектор в параза на горива? Днес КЕВР решава дали природния газ да поевтинее с малко над 2% догодина. Ще се отрази ло новата цена на потребителите и как? – Темата ще коментираме с Андрей Делчев, изпълнителен директор на Българската петролна и газова асациация.

И още:

Съвсем не в духа на настъпващата Коледа са събитията от последната нощ в Пазарджик. Градът осъмна с блокирани изходи заради въоръжен грабеж с двама ранени, за щастие не фатално. Какво престъпление се случи и защо? – Известното до момента обобщава в репортажа си Иванка Петкова.

И пак от Пазарджик, но от пространството пред Съдебната палата ще е включването на Михаил Миховски. Той следи мирния протест на близките на убития на пътя Никола Лазаров. 70-годишният мъж бе пометен на улицата от “Хамър“-а на 27-годишния Иван Янакиев, движещ се с над 100км/ч.

Стоян Терзиев ни отвежда в Съдебната палата в Пловдив – в Районния съд там приключи първото дело за трафик на мигранти. В репортажа ще разберем какви са престъпленията и кои са осъдените.

Коледна акция зарадва бедни възрастни хора в Асеновград. За жеста и даренията към нуждаещите се информира Емилия Куюмджиева.

Коледен благотворителен концерт за талантливи деца в неравностойно положение ще има тази вечер в Дома на културата „Борис Христов" в Пловдив – Елена Крушкова разказва. 

Снимка






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02