Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В "Ден след ден"-довършване на делнични задачи и грижи

Снимка: Севдалин Палаузов Радио Пловдив

Почти цялата администрация е натоварена с обслужване на чакащите да уредят плащане на пропуснати здравни осигуровки, това съобщават от НАП Пловдив. Припомням, днес е последен срок за прекъсналите здравноосигурителни права, ако искат да ги възстановяват двойно по-евтино, отколкото през 2016г.

Правила, които да улеснят ползващите ипотечни кредити утвърди правителството. Законопроектът изисква кредиторите да дават по-пълна информация, както и да оценяват по-прецизно дали клиентите им са в състояние да върнат заемите.

Кметът на Пловдив Иван Тотев призова за търпение чакащите в задръствания и увери, че ситуацията ще се облекчи след като системата за контрол на светофарите влезе в действие. В помощ на трафика в града ще е и новият мост над Марица- разбира се, след като бъде построен. Засега се знае, че проектът ще получи строително разрешение до юни 2016г. Мила среща със семейството с тризначките даде предпразничен финал на разговора в общината с журналисти.


Още от категорията

"Добро утро, Ден!" с Росица Касабова

Тази напрегната седмица имаше  своето слънчево утро с гостуването на Росица Касабова. Зад крехката й фигура и по детски широка усмивка стои сериозен бизнес нюх и размах да ръководи винопроизводство, така че наши продукти да покоряват и чужди пазари.  Жена, която след своето изпитание, днес дава уроци по надежда и успех. Намигане към делничното,..

публикувано на 20.03.20 в 18:04

Надя Фурнаджиева в "Добро утро, ден!"

Издателят и преводач Надя Фурнаджиева е гост на предаването "Добро утро, ден!".  Тя сподели, че обича моментите у дома, както и да търси новите предизвикателства пред издателството. Пловдивчанка, която заобичва книгите от дете, и заедно с баща си от малка е споделяла с него - радостта от четенето. Аз имам 99% врагове и 1 % приятели, но точно те са ми..

обновено на 16.03.20 в 09:38

Трима пловдивски карикатуристи в „Алтер его”

Ириен Трендафилов, Цочо Пеев и Нежна Филипова ще гостуват в извънредното издание на „Алтер его”, а то е извънредно, защото по изключение предаването ще се излъчи в неделя и понеделник.  Не пропускайте трите радио-карикатурни изложби, които ще подредим в ефира на Радио Пловдив. „Алтер его” ще звучи в неделя от 6.00 ч. сутринта и в понеделник..

публикувано на 13.03.20 в 10:50

Доктор Милен Врабевски в "Добро утро, ден!"

В „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува доктор Милен Врабевски – един от най-успешните иноватори у нас, лекар, предприемач, филантроп, музикален продуцент и композитор, меценат, с множество родолюбиви каузи. Доктор Милен Врабевски е собственик и изпълнителен директор на най-голямата научноизследователска организация в Югоизточна Европа, а..

публикувано на 06.03.20 в 11:40

Васил Самоковлиев в "Добро утро, ден!"

Наричат  преводача Васил Самоковлиев  пане Василе, кирие Василе, Васко Златоуст, и българския Дон Кихот.   „Когато нямам какво повече да раздавам, раздавам себе си.“   Преводач от чешки език, университетски преподавател в Пловдивския университет и екскурзовод с чешки, руски и гръцки, след 22 години в Прага, Васил Самоковлиев се завърна..

публикувано на 28.02.20 в 17:31