Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сняг, гейт и арт на 18 януари

| обновено на 18.01.16 в 08:12

Как осъмват Пловдив, Смолян и Пазарджик  след  снеговалежа, на места като снегопотоп ? 
Как се спасява бедствено положение - от снега, от гейтовете  на политици и други, и от агресията, прескочила нормалността, законността и цивилизоваността? 
И за кода  на едно номинирано  театрално представление на Пловдивския драматичен театър с "Икар"- спектакълът "Сестри Палавееви"по едноименния роман на Алек Попов. Чуйте писателя във времето за култура на Радио Пловдив след 9 часа. А преди това - за бедственото положение.
Събеседник ще бъде адвокат Владимир Дончев бивш председател на парламентарната  Комисия по вътрешна сигурност Владимир Дончев и майсторът по бойни изкуства Станислав Багалев.

Слушайте ни. "Точно днес". На 18 януари. От 6 до 9.30 ч.

Още от категорията

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва публиката..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02

"Добро утро, ден" със Славка Щерева

Славка Щерева е учител по руски език и дългогодишен директор на Средно училище „Любен Каравелов“ в Пловдив, известно като „най-добрата школа за народни инстументи и народно пеене“. Убедена е, че да бъдеш учител е мисия и отговорност, с която могат да се справят само добри хора, и че зад всеки успешен директор стои екип от съмишленици,..

обновено на 14.05.23 в 10:08