Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Да помним - каузите "Точно днес"

| обновено на 25.02.16 в 17:08

По инициатива на Адвокатската колегия в Израел, Българската православна църква ще бъде номинирана за Нобелова награда. Мотивът - църквата ни да получи признание, е делото и по спасяването на българските евреи. Председателят на дружество "Шалом" в Пловдив Светлозар Калев с позиция и спомен от тук в програмата ни.

КЗК образува производство за установяване на злоупотреба с господстващо положение и антиконкурентни практики /картелни споразумения/ на пазарите на производство и реализация на бензин и дизелово гориво. Паралелно със специално писмо, адресирано до Бойко Борисов, Росен Плевнелиев и Цецка Цачева, инициативният комитет "Справедливи цени на горивата" поиска да бъде направена разширена проверка за картел на българския пазар на горивата. Анализ на икономиста Лъчезар Богданов, управляващ партньор в Industry Watch.

До края на годината в Смолян ще има отделение по инвазивна кардиология, обеща министърът на здравеопазването д-р Петър Москов при посещението си в Смолян. Как ще се прави този център разказва д-р Марин Даракчиев, директор на МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" .

С писателя Георги Господинов ще говорим за "Младият Пловдив чете", както и за първата книга на дъщеря му  "Сватби на животни и неща". В "Точно днес" след 09.00 часа.
Още от категорията

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44

"Добро утро, ден !" с Русалия Кирова

В "Добро утро, ден!" гостува Русалия Кирова балерина и балетмайстор, основател на балетните паралелки в Музикалното училище и  муза на художника Димитър Киров.  Легендарната им любовна история продължава 50 години. Затова и Ди Киро ,царство му небесно, ще бъде и в този разговор.   „ Аз продължавам да  живея с него и картините му“, казва..

публикувано на 16.07.20 в 14:18