Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да помним - каузите "Точно днес"

| обновено на 25.02.16 в 17:08

По инициатива на Адвокатската колегия в Израел, Българската православна църква ще бъде номинирана за Нобелова награда. Мотивът - църквата ни да получи признание, е делото и по спасяването на българските евреи. Председателят на дружество "Шалом" в Пловдив Светлозар Калев с позиция и спомен от тук в програмата ни.

КЗК образува производство за установяване на злоупотреба с господстващо положение и антиконкурентни практики /картелни споразумения/ на пазарите на производство и реализация на бензин и дизелово гориво. Паралелно със специално писмо, адресирано до Бойко Борисов, Росен Плевнелиев и Цецка Цачева, инициативният комитет "Справедливи цени на горивата" поиска да бъде направена разширена проверка за картел на българския пазар на горивата. Анализ на икономиста Лъчезар Богданов, управляващ партньор в Industry Watch.

До края на годината в Смолян ще има отделение по инвазивна кардиология, обеща министърът на здравеопазването д-р Петър Москов при посещението си в Смолян. Как ще се прави този център разказва д-р Марин Даракчиев, директор на МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" .

С писателя Георги Господинов ще говорим за "Младият Пловдив чете", както и за първата книга на дъщеря му  "Сватби на животни и неща". В "Точно днес" след 09.00 часа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55

Архивистите отбелязват професионалния си празник

Днес, 10 октомври е професионалния празник на архивистите. Държавен архив - Пловдив отбелязват професионалния си празник с представяне на хронология от създаването му, първите сгради, първите приети архивни документи. Като част от честването на 70-годишнина от създаването на пловдивския архив, спомените си ще представят и предишни ръководители директори..

обновено на 19.05.23 в 12:02