Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мажд Алгафари: България не е застрашена от бомбени атентати

Снимка: ЕПА/БГНЕС
България не е застрашена от терористични атентати. Това прогнозира пред “Хоризонт“ в предаването “12+3“ Мажд Алгафари:

Самоубийствените атентати в Европа лека-полека ще се увеличават. Няма как да ги предотвратим. Те са организирани на високо ниво, а изпълнителите са на ниско ниво. Няма как българските или европейските служби да ги установят и предотвратят повечето атентати. България е малка държава и тя е нищо. Тук и да се направи атентат, той най-много да вземе 3-4 жертви. Това, което е много притеснително, е ситуацията на гръцко-македонската граница. Там в момента има 14-15 хил. души. Там отвсякъде пристигат хора. Никой не ги проверява. Да не дава Бог някой там да направи такъв атентат. Ще бъде кървава драма. Всички се опасяват там да не стане нещо, което, според моите преценки, значи, че нещо се готви.

Според него най-голямата опасност за Европа са мигрантите от Алжир:

Ако мигрантите разберат, че всеки, който не идва от застрашена държава ще бъде арестуван, осъден, ще влезе в затвора, а оттам и върнат в страната му, те ще продължат да идват. Аз говоря за хората от Алжир, Мароко и държавите, в които няма такива големи конфликти. Масово атентатите, които стават в Европа, се излъчват точно от алжирци.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

В Брюксел: Втори удар в сърцето на Европа след Париж

Над 30 души са загинали и около 200 са били ранени по неокончателни данни при атентатите в Брюксел.  Няма данни за загинали и пострадали български граждани. Българското посолство е в постоянен контакт с местните власти, които идентифицират загиналите и..

обновено на 22.03.16 в 18:11