Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Точно днес“ – Пловдив се събужда с книги, образование и таланти

| обновено на 11.06.16 в 07:21

Истински празнично и любопитно ще е утрото на 11 юни в Пловдив. Ще ви пренесем в света на книгите, образованието и пловдивските таланти.

Първо ще кажем „добро утро“ на младежите, които ще са център на фестивала Street masters. Събитието търси бъдещите световни звезди и новите SkilleR и Печенката, а за него ще ни разкаже Александър Митов.

Ще разгърнем книга с любим актьор - Валентин Танев, който „Точно днес“ се включва в инициативата на президента Росен Плевнелиев „Чети с мен“. Проявата ще събере на едно място в Пловдив държавен глава, кмет, известни актьори, певци, писатели и музиканти.

Срещаме ви и с трепетното вълнение на 10 годишната Лидия Ганева от Пловдив, която днес се бори на финал за участие в детската Евровизия. Тя е малка, но изключително талантлива и вече позната на българската публика. За славата, за успехите и творческите планове ще говорим с Лидия и нейната ръководителка Руми Иванова.

Обобщаваме и добрите практики в образованието на всички участници в проекта „Заедно в час“ – и като обратен пример на лошите резултати от матурите и външното оценяване. Изпълнителният директор на организацията Евгения Пеева ще ни разкаже успешните механизми за да задържим децата в училище и да предизвикаме интерес от тях в час.

Бъдете с нас от 7 до 9 часа. Ние обещаваме да направим истински интересно съботното ви утро.


Още от категорията

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44

"Добро утро, ден !" с Русалия Кирова

В "Добро утро, ден!" гостува Русалия Кирова балерина и балетмайстор, основател на балетните паралелки в Музикалното училище и  муза на художника Димитър Киров.  Легендарната им любовна история продължава 50 години. Затова и Ди Киро ,царство му небесно, ще бъде и в този разговор.   „ Аз продължавам да  живея с него и картините му“, казва..

публикувано на 16.07.20 в 14:18