Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Точно днес“ – жега, мир, пари и аплодисменти

Горещо ще бъде утрото на 17 юни. Не само по скалата на термометрите, но и по тази на международната политика.

За междусъседските предизвикателства пред миролюбива България на международната сцена ще говорим с Деян Кюранов, политолог от Център за либерални стратегии.

Засягаме и още една гореща тема – решението на Арбитражния съд за АЕЦ „Белене“, което гласи, че НЕК трябва да плати на руската „Атомстройекспорт“ 550 милиона евро. На чия сметка ще се калкулира сумата - темата ще коментираме с Иван Хиновски, председател на Български енергиен форум.

В последното работно утро на седмицата ще ви разкажем и за нов проект, който бори младежката безработица в Пловдив и региона. В него работодатели и синдикати си подават ръка, а какво предвижда той – темата проследява Антоанета Петричанска.

В зона „Култура“ на Радио Пловдив ще чуете интервю с професор Валерия Фол по повод старта на Дните на тракийската култура, които тази година са посветени на основоположника на тракологията в България – професор Александър Фол.

Ще мерим и градусите „Точно днес“, когато се очаква да започне поредица от горещи за България дни. Как да понесем по-леко жегите? Професионално и практично ще ни го обясни доктор Георги Цигаровски.

Димитър Владимиров ще ни отведе в света на автентичните и бутикови храни, които са приоритет за квартал "Капана" точно днес. 

Обещаваме едно лятно утро – успешно, слънчево и с много музика.


Още от категорията

Георги Тошев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и телевизионен продуцент Георги Тошев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. В началото на кариерата си той е работил в най-големите вестници у нас. Автор е на редица предавания. Сред тях „Другата България“ и „НепознатиТе“, а сега готви нов телевизионен проект „Децата на другата България“. Зад гърба си има редица документални..

публикувано на 25.09.20 в 10:48

Николай Бухалов в "Добро утро, ден!" на Радио Пловдив

Николай Бухалов гостува на "Добро утро, ден!" в седмицата от 14 до 19 септември. Той сподели, че е признателен на неговите треньори, че обича семейството си, и че винаги се връща в Пловдив, защото обича града.  Той призова хората да са толерантни, и да оценяваме хубавото, което е направено. Двукратният олимпийски шампион днес е общински съветник в..

публикувано на 19.09.20 в 07:58

Нина Найденова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Нина Найденова, директор на Държавна опера-Пловдив. Това се случва в момента, когато се провежда тазгодишното издание на Opera Open – много по-различно от останалите, тъй като се провежда в условия на действащи противоепидемични мерки сещу Covid-19. С Нина Найденова говорим за утрото, за..

публикувано на 31.07.20 в 11:54

"Добро утро, Ден" с Красимир Линков

Изкуствоведът и дългогодишен директор на Градската художествена галерия Красимир Линков гостува тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден“. Не обича да пие кафе и не е суеверен, но има своите начини за разговор със света, който всеки ден му разкрива нещо от себе си чрез произведенията на изкуството, които галерията пази, за да ги пренесе във..

публикувано на 24.07.20 в 13:44

"Добро утро, ден !" с Русалия Кирова

В "Добро утро, ден!" гостува Русалия Кирова балерина и балетмайстор, основател на балетните паралелки в Музикалното училище и  муза на художника Димитър Киров.  Легендарната им любовна история продължава 50 години. Затова и Ди Киро ,царство му небесно, ще бъде и в този разговор.   „ Аз продължавам да  живея с него и картините му“, казва..

публикувано на 16.07.20 в 14:18