Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Точно днес“ – жега, мир, пари и аплодисменти

Горещо ще бъде утрото на 17 юни. Не само по скалата на термометрите, но и по тази на международната политика.

За междусъседските предизвикателства пред миролюбива България на международната сцена ще говорим с Деян Кюранов, политолог от Център за либерални стратегии.

Засягаме и още една гореща тема – решението на Арбитражния съд за АЕЦ „Белене“, което гласи, че НЕК трябва да плати на руската „Атомстройекспорт“ 550 милиона евро. На чия сметка ще се калкулира сумата - темата ще коментираме с Иван Хиновски, председател на Български енергиен форум.

В последното работно утро на седмицата ще ви разкажем и за нов проект, който бори младежката безработица в Пловдив и региона. В него работодатели и синдикати си подават ръка, а какво предвижда той – темата проследява Антоанета Петричанска.

В зона „Култура“ на Радио Пловдив ще чуете интервю с професор Валерия Фол по повод старта на Дните на тракийската култура, които тази година са посветени на основоположника на тракологията в България – професор Александър Фол.

Ще мерим и градусите „Точно днес“, когато се очаква да започне поредица от горещи за България дни. Как да понесем по-леко жегите? Професионално и практично ще ни го обясни доктор Георги Цигаровски.

Димитър Владимиров ще ни отведе в света на автентичните и бутикови храни, които са приоритет за квартал "Капана" точно днес. 

Обещаваме едно лятно утро – успешно, слънчево и с много музика.


Още от категорията

"Добро утро, Ден!" с Росица Касабова

Тази напрегната седмица имаше  своето слънчево утро с гостуването на Росица Касабова. Зад крехката й фигура и по детски широка усмивка стои сериозен бизнес нюх и размах да ръководи винопроизводство, така че наши продукти да покоряват и чужди пазари.  Жена, която след своето изпитание, днес дава уроци по надежда и успех. Намигане към делничното,..

публикувано на 20.03.20 в 18:04

Надя Фурнаджиева в "Добро утро, ден!"

Издателят и преводач Надя Фурнаджиева е гост на предаването "Добро утро, ден!".  Тя сподели, че обича моментите у дома, както и да търси новите предизвикателства пред издателството. Пловдивчанка, която заобичва книгите от дете, и заедно с баща си от малка е споделяла с него - радостта от четенето. Аз имам 99% врагове и 1 % приятели, но точно те са ми..

обновено на 16.03.20 в 09:38

Трима пловдивски карикатуристи в „Алтер его”

Ириен Трендафилов, Цочо Пеев и Нежна Филипова ще гостуват в извънредното издание на „Алтер его”, а то е извънредно, защото по изключение предаването ще се излъчи в неделя и понеделник.  Не пропускайте трите радио-карикатурни изложби, които ще подредим в ефира на Радио Пловдив. „Алтер его” ще звучи в неделя от 6.00 ч. сутринта и в понеделник..

публикувано на 13.03.20 в 10:50

Доктор Милен Врабевски в "Добро утро, ден!"

В „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува доктор Милен Врабевски – един от най-успешните иноватори у нас, лекар, предприемач, филантроп, музикален продуцент и композитор, меценат, с множество родолюбиви каузи. Доктор Милен Врабевски е собственик и изпълнителен директор на най-голямата научноизследователска организация в Югоизточна Европа, а..

публикувано на 06.03.20 в 11:40

Васил Самоковлиев в "Добро утро, ден!"

Наричат  преводача Васил Самоковлиев  пане Василе, кирие Василе, Васко Златоуст, и българския Дон Кихот.   „Когато нямам какво повече да раздавам, раздавам себе си.“   Преводач от чешки език, университетски преподавател в Пловдивския университет и екскурзовод с чешки, руски и гръцки, след 22 години в Прага, Васил Самоковлиев се завърна..

публикувано на 28.02.20 в 17:31