Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Върджин груп" е загубила около една трета от стойността си след Брекзит

Британският конгломерат "Върджин груп" е загубил около една трета от стойността си след вота в полза на Брекзит, съобщи основателят и председател на компанията Ричард Брансън, цитиран от Ройтерс. Той допълни, че заради решението на Великобритания да напусне Европейския съюз "Върджин груп" е трябвало да отмени сделка, благодарение на която е щяло да създаде 3 000 нови работни места.

Британският гигант се състои от компании с дейност в областта на звукозаписите, въздушния транспорт, мобилните комуникации и компютърните игри.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Лидерите на ЕС с разногласия за старта на преговорите за излизане на Великобритания от общността

Лидерите на Европейския съюз започнаха кризисна среща без яснота за бъдещето на Великобритания като страна-членка. Лондон все още отказва да поиска формално напускане, а 27-те останали държави имат разногласия относно датата на започване на..

обновено на 28.06.16 в 20:46

Брекзит ще се отрази и на имотния пазар

Британският референдум за излизане от Европейския съюз ще окаже влияние и върху пазара на недвижими имоти у нас. Мненията на експертите в бранша се разделиха, но тенденциите показват намаляване на сделките с жилищни имоти с чужденци. Според..

публикувано на 28.06.16 в 09:08

А. Найденов: България трябва да има бърза и ясна позиция относно Брекзит

Страната ни трябва да има бърза и ясна позиция относно резултатите от референдума във Великобритания, тъй като там има и 250 000 българи, подчерта  депутатът от БСП Ангел Найденов и коментира най-важните мерки, които трябва да се вземат: Оценка за..

публикувано на 27.06.16 в 22:35
Витолд Вашчиковски

Полският външен министър призова за оставките на част от европейските политици заради Брекзит

Полският външен министър Витолд Вашчиковски настоя за оставки на най-високо равнище в евроинституциите в Брюксел заради допуснатият Брекзит: Британски политици обявиха оставките си заради Брекзит, а ние обвиняваме европейските власти за грешките...

публикувано на 27.06.16 в 22:04

Азиатските компании обезпокоени от Брекзита

Великобритания вече не е толкова сигурно убежище за азиатските корпорации. Редица големи компании от Япония и Индия, които в миналото са били сигурни в отворения за чужди инвестиции, стабилен и предоставящ достъп до целия Европейски съюз пазар на..

публикувано на 27.06.16 в 16:55